Polscy tancerze

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Justyna Ch-ipcio

Post autor: Justyna Ch-ipcio »

Czekoladko podziwiałam zapewne i Twój taniec w wiadomy piątek, 30 września. Owacja na koniec Waszego przedstawienia mówiła sama za siebie.

Tym milej Cię przywitać. Mam nadzieję, że nasza akcja kwiatkowa sprawiła Ci i reszcie zespołu choć trochę przyjemności.

A pan Woźniak to po prostu boski był .... no i te czarne paseczki ....
Kasia W

Post autor: Kasia W »

W Encyklopedii PWN na CD są króciutkie biografie Andrzeja Marka Stasiewicza i Łukasza Gruziela a także Beaty Więch. Może są i inni współcześni tancerze, ale tylko ich wypatrzyłam. A także Emila Wesołowskiego.
Justyna Ch-ipcio

Post autor: Justyna Ch-ipcio »

No jeśli nie zamieścili [b:1282e869a3]S. W.[/b:1282e869a3] to dość dziwne! Bo w wersji papierowej jest oczywiscie!
Gość

Post autor: Gość »

Zamieścili, zamieścili.

Ma, że to tak ujmę, oddzielne hasło ->[url=http://encyklopedia.pwn.pl/81708_1.html]link[/url]
Kasia W

Post autor: Kasia W »

Może jest, na pewno był wymieniony w haśle "balet", natomiast nie zauważyłam czy ma osobne hasło jak pani i panowie wymienieni przeze mnie wcześniej.
czekoladka

Post autor: czekoladka »

[quote:7d7953930b="Justyna Ch-ipcio"]Czekoladko podziwiałam zapewne i Twój taniec w wiadomy piątek, 30 września. Owacja na koniec Waszego przedstawienia mówiła sama za siebie.

Tym milej Cię przywitać. Mam nadzieję, że nasza akcja kwiatkowa sprawiła Ci i reszcie zespołu choć trochę przyjemności.

A pan Woźniak to po prostu boski był .... no i te czarne paseczki ....[/quote:7d7953930b]no pewnie ze sprawily wielka przyjemnosc :D i jeszcze raz dziekuje w imieniu teatru
pozdrawiam sloodko
Marysia W

Post autor: Marysia W »

Okay. A więc:

Imię: Elena
Nazwisko: Karpuhina
Krótki opis: cudowna.:)

I: Sławomir
N: Woźniak
KO: cudowny.:)

I:Magdalena
N:Wałęsa
KO: cudowna.:) Niestety, już nie tańczy...:(

I: Izabela
N: Sokołowska
KO: świetna, chociaż mniej popularna.:)

I: Alicja
N: Boniuszko
KO: tak ładnie tańczyła... ja się jeszcze wtedy nie urodziłam, ale widziałam filmy video (podobnie jak w przypadku Mai Plisieckiej)

I:Janina
N: Jarzynówna-Sobczak
KO: filmy video pozostały... ślicznie.:)
Marysia W

Post autor: Marysia W »

UUUppps! Obecni tancerze??? :oops:
Copellia1

Odpowiedż

Post autor: Copellia1 »

Dla mnie jest to Agnieszka F.robiła niesamowite rzeczy najpierw w gimnastyce a potem w balecie.na konkursie koło Monachium zdobyła 1 miejsce w klasyce i 1 miejsce w Modernie (zdobyła największa ilość punktów i dostała wyróżnienie).Teraz jest w szkole baletowej w Monachium w najlepszej klasie z samymi sławami!!!! 8) :o (To Agnieszka F.która uczęszczała do szkółki baletowej przy teatrze Capitol we Wrocławiu)[b:6774369bd4][/b:6774369bd4] (Moja koleżanka Agnieszka F. skończy dopiero 17 lat).Próbuję się na niej wzorować :P.Może jest mało znana ale poprostu pięknie tańczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Agacior13

Post autor: Agacior13 »

Imię : Zofia
nazwisko: Pawlak
Lubie jak tańczy podaoba mi sie to .
ODPOWIEDZ