SB w Szczecinie?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Ala

Post autor: Ala »

Ehh... też mam taką nadzieję...
Lecz jeśli nie Pan Walery to wątpie, że ktoś podejmie się zajęcia prowadzenia studia... :(
Pozostają jeszcze klasy baletowe... Co z nimi? Przecież Masza też wyjeżdża...
Wiem, że tancerka ze mnie krzywa ale to jest naprawde moja pasja, zresztą nie tylko moja... Nie wiem co będzie jak wszystko się zawali... No ale koniec narzekania... Jeszcze nic nie jest pewne!!! :)
Paula

Post autor: Paula »

A jesli nawet to naprawde trzeba zyczyc temu Panu powodzenia gdyz w Szczecinie nei ma szkoly baletowej. Wiec tancerzy bedzie musial sciagac. Bo faceci juz dawno w wieku emerytalnym przynajmniej niektorzy a tancerek tez niewiele. I zespol tez sie nie wybija. Ale moze wreszcie ktos sie zabierze za porzadny repertuar.
Ala

Post autor: Ala »

Wydaje mi się, że jak już będzie zakładany ten zespół to od samego początku możliwej edukacji baletowej, czyli dzieci w wieku szkolnym (podstawówka). Wtedy nie będzie konieczne sprowadzanie tancerzy...
Paula

No to troche to bedzie trwalo. Zreszta w Operze sa srednie warunki do nauki az jedna sala baletowa. [rednio no ale zycze powodzenia (chyba ze nauka bedzie sie odbywala gdzies poza opera)
Alicja

Post autor: Alicja »

Część zajęć na pewno będzie w Operze. Ale słyszałam też, że jest sala baletowa w jakiejś podstawówce, więc być może tam...
Paula

[quote:14a7885439="Alicja"]Część zajęć na pewno będzie w Operze. Ale słyszałam też, że jest sala baletowa w jakiejś podstawówce, więc być może tam...[/quote:14a7885439]
Sala baletowa w podstawówce nic na ten temat nie slyszalam no ale moze. Mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie bo szczecinski balet niestety podupada.Cale szczescie mamy szkole TopArt z kierunkiem taniec no ale to raczej nie wiele zmienia bo tak raczej nie wiele baletu.
A zreszta w Ognisku Baletowym sa "az" 4 sale baletowe plus dwie bez drazkow. No ale z czego wiem to miedzy opera a ogniskiem sa drobne zatargi wiec nie wiem czy cos z tego bedzie
Alicja

Post autor: Alicja »

[quote:125c97a29a="Paula :)"]No ale z czego wiem to miedzy opera a ogniskiem sa drobne zatargi wiec nie wiem czy cos z tego bedzie[/quote:125c97a29a]

No, no, widzę, że masz całkiem dobry wywiad w tej sprawie... :wink: Skad takie informacje?
Paula

No bo chodze do Ogniska. To sie wie. Ale ostatnio jest juz chyba lepiej bo nawet koncert mielismy w Operze. To po zmanie dyrektora. Wiem nawet o co poszlo ale nie chce sie na ten temat rozpisywac na forum :)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

tekst spisany z zaproszenia na gale gwiazd baletu:

Fundacja Balet została powołana w 1990 roku przez dr n. med. Konrada Andrzejewskiego, zatwierdzona przez Ministerstwo Kultury i Sztuki w 1991 roku.
Przez 15 lat zgodnie z celami statutowymi wspieraliśmy dzieci i młodzieży artystycznie uzdolnionej w dziedzinie tańca i muzyki, przyznając stypendia artystyczne, organizując koncerty promocyjne, finansując udział młodych artystów w międzynarodowych konkursach.
Od 5 lat organizujemy ogólnopolski konkurs baletowy o tytuł Najlepszego Absolwenta Szkół Baletowych w Polsce.
Tegoroczny V konkurs odbędzie się już pod nową nazwą ,,Złote Pointy 2006".
W grudniu 2005 roku otrzymaliśmy od Władz Miasta nieruchomość pod przyszłą szkołę baletową. Przed nami wielkie wyzwanie wymagające olbrzymiej pracy i pieniędzy, żeby w ruinie przy Dębogórskiej móc spotkać się z Państwem na jubileuszu XX-lecia.

i co wy na to?
Szczecin się rozrasta

i co jeszcze dodam..
na gali na samym poczatku byl puszczony filmik ze wstepna wizualizacja szkoly baletowej w ruinie na debogorskiej
Elena K.

Post autor: Elena K. »

tak Pauinko. są plany utworzenia OSB w Szczecinie! Na http://fundacjabalet.pl sa zdjęcia projektów na tą szkole serdecznie zapraszam! :P

[color=green:b70c12eb82]
Prosze oszczedzac emotikonki.[/color:b70c12eb82]
ODPOWIEDZ