czy spiewanie przy zmywaniu sie liczy? Tudzież przy innych pracach ręcznych, domowych oraz w lesie, na łące, nad jeziorem i wszedzie gdzie nikt nie słyszy? To ja spiewam :oops:
A mi było zawsze fletu mało w szkole, koniecznie chciałam na czymś grać, ale rodzice nie chcieli posłać mnie do żadnej szkoły muzycznej (podobnie zresztą było z ogniskiem baletowym), wiec osiągnęłam szczyt umiejętności(oczywiście jak na mój wiek) właśnie w graniu na flecie prostym sopranowym. :D Potem grałam nawet w zespole muzyki dawnej i też na flecie altowym, a kilka razy nawet na tenorowym. Do dziś żałuję, że nigdy nie nauczyłam się profesjonalnie grać na żadnym poważniejszym instrumenice, bo wnioskując po "okresie fletowym" na pewno sprawiałoby mi to ogromną przyjemność. Ale do dzis lubię sobie pograć skoczne renesansowe utworki...Ach.. :)
Ja gram już 7 lat na pianinie (niestety w tym roku z braku czasu zrezygnowałam z lekcji i pogrywam sobie czasem w domku :) ).I jeszcze trochę na gitarce we własnym zakresie :D