jaki jest środek na bolace palce u stóp?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

jest tez altacet w spray'u w wersji "ice" a co do działania-jest krótkotrwałe,nie na każdego i troche niebezpieczne bo mozesz nawet nie poczuć kiedy stanie ci sie coś powazniejszego :roll: ale działa na imprezach w stylu konkursy czy spektakle kiedy musisz wyjść na scenę "mimo wszystko" :wink:
gonia

Post autor: gonia »

a jak sobie radzicie z obtarciami od point? Znaczy z takimi "gorszymi", "głębszymi" - czym (i czy wogóle) smarujecie?
Ja sobie obtarłam od point, wymyłam wodą, zakleiłam i dzisiaj (po dwóch dniach od zaklejenia) patrzę, a mi się obtarcie spaprało- tak jakby skóra wokoło zrobiła się biała i tak popękała jakby. :cry:
Gość

Post autor: Gość »

Jeżeli zrobi się rana dobre są zasypki: alantan lub dermatol. Ich działanie polega na przyspieszeniu gojenia. Nie pamiętam ile kosztują, ale raczej w granicach 10zł
a przed zasypaniem zawsze przemywam wodą utlenioną.
Columbina

Post autor: Columbina »

Akurat myslalam o innym zamrarzaczu. Taki duzy spray. Mozna go rzecz jasna kupic w aptece i uzywaja go glownie sportowcy w celu "zamrozenia" kontuzji :]
Czajori

Post autor: Czajori »

Sportowcy używają ciekłego azotu, niezalżenie od tego, czy jest w małej, czy dużej buteleczce :twisted:
Julcia

Post autor: Julcia »

czy ktoś się orientuje w jakiej cenie są te zamrarzacze ?
Gość

Post autor: Gość »

I jak sie konkretnie nazywają. Ja próbowałm tylko altacet, ale niewiele mi on dawał.
Koleżanka mi mówiła, że można stosować jakieś środki dentystyczne, które działają zamrażająco-znieczulająco. Może o to chodzi?
Columbina

Post autor: Columbina »

Chodzilo mi o ICE MIX :D:D:D Dostepne w kazdej aptece (przynajmniej w mojej wiosce) w cenie ok 15 zł.
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Na wszelkiego rodzaju bole polecam masc Neo - Capsiderm. Najlepiej stosowac ja wieczorem zaraz przed samym pojsciem spac, nalezy niewielka ilosc masci rozsmarowac na bolacym miejscu. Przed uzyciem mozna nasmarowac to miejsce dodatkowo jakims kremem lub wazelina. Masc ma bardzo silne dzialanie, rozgrzewa i piecze wiec nie mozna jej duzo nakladac. Trzeba uwazac zeby nie dostala sie do oka lub innych podobnych miejsc. Rano po wstaniu z lozka juz wszystko powinno byc OK.
Polecam, jest naprawde dobra.

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?s=3&d=e&p1=2&lek=1517 - adres strony gdzie masc jest dokladnie opisana
małgo...

Post autor: małgo... »

dzieki musze sobie kupic ta maśc.....bo palce nie bola mnie od obtatc,dlatego ze mam sylikonowe wkladki i raczej z obtarciam nie mam problemów, bola mnie od tańczenia poprostu od wysilku
ODPOWIEDZ