XI Krakowska Wiosna Baletowa

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
kleo

Post autor: kleo »

W ramach wiosny baletowej 2 czerwca o godz.18 odbędzie się spektakl baletowy zatytulowany
"Od adepta do gwiazdy"
Na scenie PWST przy ul.Straszewskiego w Krakowie.
Występować będzie Ogólnoksztalcąca Szkola Baletowa im.Turczynowicza z Warszawy i Krakowska Akademia Tańca.
Bilety dostępne w kasie teatru i w KAT-cie.
Normalny 20 zl ulgowy 10zl dzieci do 7 lat bezplatnie.

Serdecznie zapraszamy
Joanna

Post autor: Joanna »

im. Turczynowicza!
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Wybieram się na to spotkanie, jestem bardzo ciekawa efektów:)
Paweł

Post autor: Paweł »

Pytanie za 100 punktów: ostatni występ, ten ze stołem i kanapą. Jest moment gdy zaczynają (zaczynacie) tańczyć w szpilkach, i towarzyszy temu świetna muzyka. Do osób z Akademii Tańca - co to za utwór?? Kto wykonuje??

Pozdrawiam
Bajaderka

Mhm...jak wrażenia po koncercie?
Moje naprawdę super! Ale więcej na ten temat napisze jutro... :wink:
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

No, piszcie jakie wrażenia. Ja odlądając zza kulis występy warszawskiej szkoły baletowej sie troszkę podłamałam..., ale to taki efekt, tego, że nie wybrałam sie do szkoły baletowej :( Ja niestety zatańczyłam beznadziejnie... :(
Bajaderka

Balerinko,a w jakim ukladzie tanczylas? i jaki mialas kolor kostiumu (bluzki)?
sari

Post autor: sari »

Balerinko, zatańczyłaś ślicznie! Uwierz w siebie wkońcu ;) Naprawdę. :)

Mnie się również koncert bardzo podobał, choć myślałam, że Warszawa jest jeszcze bardziej fenomenalna. ;) Nie mogłam oderwać oczu od Amorka, która również w części pierwszej, podczas lekcji, przykuwała mój wzrok. Jak dla mnie, całą resztę położyła na łopatki :D- i technika, i sylwetka, i wdzięk, czegóż chcieć więcej?
Zaskoczona byłam- i to niestety niemile- chłopcami. A szczególnie ich stopami, które zdawały się nie być chociażby naprężone... No, wyglądało to nieciekawie, zwłaszcza że to nie była klasa początkująca.. Jeden z nich jednak wyróżniał się na tle reszty (na lekcji stał na tylnym drążku po lewej stronie).
No i najmniejsze dziewczynki z 1 klasy super! Heh, ich laleczki mnie powaliły. :D

Akademia Tańca również mi się podobała, a w szczególności układ z jazzu (uważam, że dziewczynka w czerwonej bluzce była w tym genialna). Z chęcią obejrzałabym ten układ jeszcze raz. I w ogóle to gratulacje dziewczyny, jesteście świetne w tym modernie! :) "Krzesło" było fajne, ale miałam wrażenie że strasznie krótkie, a jeszcze bym pooglądała. :D
P.S. Brawo balerinko ;)

Mogłabym jeszcze dużo na ten temat pisać, ale narazie koniec. ;)
kleo

Post autor: kleo »

Sari,bardzo się cieszę,że Ci się podobalo,zarówo jazz jak i krzeslo(w obu jak wiesz tańczylam) :D

Prawda jest oczywista,że nam do nich to bardzo bardzo daleko,chodzi mi oczywiście o klasykę.
Laleczki byly ślicze i aż mi bylo wstyd za siebie,że takie male a tak ślicznie tańczą a ja niestety po tylu latach tak nie umiem.
Z przyjemością oglądalam(na próbach) jak tańczą ale szkoda tylko,że są na żywo tak malo sympatyczni.
Chyba byli do nas uprzedzeni i wrogo nastawieni a szkoda bo my chcialyśmy się zintegrować.
Mają okropny rygor i jak określila to jedna osoba to tresura.
Dziewczyny w kulisach plakaly jak im coś nie wyszlo i bardzo przeżywaly.

Nasz uklad nie byl dopracowany niestety i uważam,że moglo być lepiej,zresztą jak mówi nasza Pani zawsze może być lepiej.

Sari,ta dziewczynka w czerwonej bluzce jedzie z wami na obóz i ja oczywiście też(jak mnie weżmiecie). :D
sari

Post autor: sari »

No niestety kleo, Warszawa w klasyce przewyższa każdą krakowską szkołę... Mnie też było wstyd, gdy widziałam te małe- aczkolwiek starałam się po prostu napawać ich widokiem i nie myśleć o sobie..

Nie tylko jazz i "Krzesło" mi sie podobało, a prawie wszystkie wasze układy (tylko jeden jakiś nie za bardzo). A o nich wspomniałam, bo najlepiej je zapamiętałam, żeby nie było. ;) Jak już wam mówiłam, nie wiedziałam, że się tak z Balerinką super ruszacie, bo widziałam was jak dotąd tylko w klasyce (a klasyka jest strasznie sztywna :D), dlatego gratulacje raz jeszcze! :*

P.S. Na obóz my starsze (:D) już tym razem nie jedziemy. Więc korzystając z okazji, bawcie się dobrze. ;)
ODPOWIEDZ