głupie pytanie...(z czego szyć paczkę)

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Gamzatti

Post autor: Gamzatti »

nauczyciele nawet stringi każą zdejmować :!:
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

Ale ja nie byłam w OSB. (;
monika

Post autor: monika »

Troche to glupie, ze wazniejsza jest estetyka niz komfort :roll: ...
No a wracajac do tematu, to z jakiego materialu sa wykonane paczki klasyczne?(chodzi mi o te sterczace)... bo jakbym miala dac np do krawcowej, to sadze ze ona tez sie raczej nie zna, jak miala by to uszyc zeby ten material tak 'stal':P ...
Father

Post autor: Father »

Paczka, paczką, majtki, majtkami ale ten filmik od Ano ja wybitnie mi sie spodobał. Dawno takiego nie widziałem. Dziekuję.
odette

Post autor: odette »

[quote:12b3c3a922="martusiaa4u"]No z tiulu a z czego [/quote:12b3c3a922]

no a skad mam wiedziec jak z baletem mam wspolna tylko technike na ludowym ??!! :cry:
raisa

Post autor: raisa »

Nie chodzi tu o to, że to estetyka ważniejsza jest niż komfort ale nam poprostu jest wogodniej, gdynic nam się nie wbija i nie drapie. Ale o estetyke też chodzi.
martusiaa4u

Post autor: martusiaa4u »

Anno niiiieee no nic ZŁEGO .... ^^

nie wiedzialam, i się dziwie teraz noo xD
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

Gozsz... xD
Teraz już wiesz i wszystko jasne! (;

A taki tiul to można dostać w pasmanterii lepszej?
I ile tego trzeba by było kupić?
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Jesli chodzi o szycie paczek klasycznych (moze romantycznych tez) to polecam pania ktra oglasza sie na Allegro.
Wystarczy wpisac w wyszukiwarke 'klasyczna paczka baletowa'. Prawdopodobnie bedzie tylko jeden wynik. Wystarczy wyslac maila i ustalic szegoly.
Paczka cwiczebna kosztuje okolo 120 zł.
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[quote:40c4651087]Troche to glupie, ze wazniejsza jest estetyka niz komfort :roll: ...
No a wracajac do tematu, to z jakiego materialu sa wykonane paczki klasyczne?(chodzi mi o te sterczace)... bo jakbym miala dac np do krawcowej, to sadze ze ona tez sie raczej nie zna, jak miala by to uszyc zeby ten material tak 'stal':P ...[/quote:40c4651087]
Nie, komfort właśnie jest równoległy z estetyką;)
Bardzo źle sie ćwiczy w majtkach, rajtkach, na to kostium a do tego czasem jeszcze spodenki. Ile warstw mozna miec na sobie? :wink:

A co do paczek-tak jak napisała Agga, polecam panią z Allegro. Ale ona szyje typowo profesjonalne paczki, nie na każdą kieszeń. Jeśli chcesz mieć taką zwykłą, to proponuje przynieść zdjęcie zwykłej krawcowej a spokojnie uszyje;)
Paczki są wykonywane z tiulu, a jego rodzaj jest uzależniony od "profesjonalności" paczki
ODPOWIEDZ