Ksiazki, czyli co czytacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Nena

Post autor: Nena »

Ah... Ja kocham wszystkie książki mojej ukochanej pisarki - Meg Cabot. Wszystkie części "Pamiętnika księżniczki" mam w małym paluszku, "Dziewczyna Ameryki" część pierwsza i druga... No i oczywiście "Włoskie szaleństwo" :)

Gdy byłam mała, czytałam "DZieci z Bullerbyn" i "Karolcię". Do dzisiaj lubię do nich powracać... :)
Ladybirt

Post autor: Ladybirt »

Karolcia.... uwielbiam to!!!!!!!!!!!!
Adolescente

Post autor: Adolescente »

Ah Nena, pamienik ksiezniczki czytalam kazda czesc tak jak dziewczyne ameryki :) obecnie czytam ,, idola nastolatek " Meg Cabot ;)
Adolescente

Powiem ci Nena ze po przeczytaniu kawałka ksiązka juz mi sie podoba ;)
Nena

Post autor: Nena »

[quote:560800e2bf="Adolescente"]Powiem ci Nena ze po przeczytaniu kawałka ksiązka juz mi sie podoba ;)[/quote:560800e2bf]
Nie wątpię, albowiem Meg Cabot jest autorką totalnie doskonałą... Nie napisała książki, która by mi się nie spodobała :)
Ladybirt

Post autor: Ladybirt »

Ona jeszcze pisze pod pseudonimem chyba J.Caroll (nie jestem pewna) i ksiązki też sa świetne! Trcohe z inną strone ida...
Adolescente

Tak pisze pod pseudonimem, czytałam jej jedną książke przyznam nie poznalam ze to ta sama autorka ;)
Domi

Post autor: Domi »

Polecam wszystkim Portret Doriana Graya autorstwa Oscara Wide'a

Naprawdę wspaniała książka, pełna pięknych rozważań w stylu aforyzmowym, ale nie jest to sztuczne silenie się na mądrości, ale naturalne, wynikające z kontekstu ciekawe spostrzeżenia.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote:abd5b1087a="Domi"]Polecam wszystkim Portret Doriana Graya autorstwa Oscara Wide'a

.[/quote:abd5b1087a]

właśnie jest czytany codziennie rano (procz weekendów) w radiowej Dwójce
ODPOWIEDZ