Y czy V???

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Blanche

Post autor: Blanche »

A pozostałe 15%? :D
Father

Post autor: Father »

Tego słowami sie nie da wyrazić ;)
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:f1ec6b9025="Father"]Pragnę zauwazyć , że nie można być szkaradną i pięknie tańczyć.
Czlowiek zawsze ma w sobie jakieś piękno skoro potrafi je wyrazić ruchem.
Kto twierdzi, ze jest inaczej ten nie rozumie co to jest taniec. :roll:[/quote:f1ec6b9025]

Nic dodać, nic ująć :)

Mnie się wydaje, że to chodzi nie tylko o sam wpływ 'wnętrza' i pasji, ale też tego, że jeśli ciało mówi prawdę, to zawsze będzie piękne, bo piękne jest to, co jest w jakiś sposób prawdziwe (niekoniecznie w znaczeniu 'realne'), absolutne, czy też szczere, itp., a nie to, co my sztucznie ułożymy sobie jako piękne jako np. kanon estetyczny - prawda jest ponad to - trochę się rozpisałam, ale to mniej więcej tyle:)
Jo_Ann

Post autor: Jo_Ann »

No właśnie! Wystarczy popatrzeć na Rudą z I edycji YCD - piękna to ona raczej nie jest, ale jak zatańczyli z Glebą salsę, to... Ach :D
Torin

Post autor: Torin »

Ileż nowego wnoszą wasze wypowiedzi do głównego wątku ....

Torin
[size=9:1c3e339bb2]no ale aqurat dobrze że się pojawiły - bo ciekawe :)[/size:1c3e339bb2]
Father

Post autor: Father »

Torin! To ja wracam do gł. watku i pozwole sobie zadać pytanie ktore brzmi: Czy lepiej być rudym czy łysym? Tancerzem ma się rozumieć.
A jak juz jesteśmy przy tym to: rudy drwi z łysego, co! Bozia włosków nie dała? łysy odpowiada, dawała, dawała tylko nie wziąłem bo były rude. :D
JustDance.

Post autor: JustDance. »

[i:4e76d016e6]Stawiam na rude. ; ]
Mi się podobają, zwłaszcza, że mogą zmienić się w odcienie kasztanowych! : )

Tańczyć jazz na boso czy w napalcówkach? [/i:4e76d016e6]
Susanna

Post autor: Susanna »

W napalcówkach przynajmniej stopy będą czyste XD

Być murzynem / murzynką czy albinosem / albinoską ?
nin(j)a

Post autor: nin(j)a »

być murzynką- czarnoskórzy ludzie są ladni, chociasz jak widziałam na żywo murzynów to byli upici etc.

mieć przez całe życie jedną parę poiny i baletek, czy nie mieć nigdy point, ale mieć dwie pary baletek :lol:
Susanna

Post autor: Susanna »

Mieć jedną parę point i baletek.
W końcu od czego jest naprawa a i w skarpetkach też można tańczyć xD

Umieć skok szpagatowy i nie umieć tańczyć na pointach czy umieć tańczyć na pointach i nie umieć skoku szpagatowego ?
ODPOWIEDZ