O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

jakby tancerki ubierały się wyłacznie w pudrowy róż, podczas gdy w salach ćwiczeń króluje czerń... ;)

no ale to mi sie podoba:
http://www.stylistka.pl/obudz-w-sobie-baletnice-baletowe-inspiracje-w-modzie/zdjecie/30510/
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

a ja jestem egoistką i nie podoba mi się ta moda.. :D ...przestanę byc wyjątkowa.... zawsze to ja nosiłam ubrania w tym stylu, wyróżniałam się na ulicach, a teraz wszyscy zaczną paradowac w tutu na mieście.. :evil: ..jeszcze dojdzie do tego że (ja kiedyś ktoś pisał na forum) ludzie zaczną chodzic w pointach po ulicy
Dolores1984

Post autor: Dolores1984 »

Wiecie ,ja nie uważam tego trendu za zły. Jest szansa,że ludzie nie będą się dziwnie patrzeć na "chodzenie na palcach" ,a tancerki będą miały lepszy dostęp do akcesori tanecznych. Osobiście wole ten trend niż na przykład wystające części bielizny ze spodni- modne kila dobrych lat temu.
agata31

Post autor: agata31 »

[quote:bf74582921="Dolores1984"]Wiecie ,ja nie uważam tego trendu za zły. Jest szansa,że ludzie nie będą się dziwnie patrzeć na "chodzenie na palcach" ,a tancerki będą miały lepszy dostęp do akcesori tanecznych. Osobiście wole ten trend niż na przykład wystające części bielizny ze spodni- modne kila dobrych lat temu.[/quote:bf74582921]

Też jestem tego zdania byc moze troche latwiej bedzie dostac jakies akcesoria taneczne :D
Wgl taki styl jest fajny, delikatny :mrgreen:
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

Ja akurat lubię się wyróżniać jak Georgia, chcę świecić jak na scenie, a nie wtapiać się w tłum beżowych i delikatnych panieneczek stylizowanych na primabaleriny.
Dolores1984

Dla mnie o wyjątkowości danej osoby nie świadczy styl ubierania się czy to co robi ,ale to co czuje i jak patrzy na świat.
Tancerka nie jest wyjątkowa przez to ,że nosi stroje specjalne do swojego zajęcia ,tylko przez to jakie emocje,uczucia pokazuje przez taniec i ile jest w stanie zrobić dla swojej pasji.
Czasami nie jest ważny nawet dyplom... Ważne są umiejętności ,zaangażowanie i talent.

To moim zdaniem może Wam tylko wyjść na dobre.
Dolores1984

Chciałam Wam pokazać stopy pewnej dziewczyny. Nigdy nie miała ani zajęć baletowych ani nauczyciela. To osiągnęła sama ,na początku pomagała jej jeszcze znajoma baletnica , teraz jest zupełnym samoukiem.

En pointe

http://www.youtube.com/watch?v=-5UDT6MjfPc

Demi-pointe

http://www.youtube.com/watch?v=AjKVQqQFImI&feature=related
inaenka

Post autor: inaenka »

No i co?
Widywałam dziewczyny w grupie początkującej, które wcześniej nic z baletem nie miały wspólnego, z pięknym podbiciem, przeprostami w kolanach oraz umięśnieniem jak u profesjonalnych tancerek. Pogratulować i pozazdrościć. Tyle :P
Kostaryka

Post autor: Kostaryka »

[quote:21c7811b22="ebaleciara"]a nie wtapiać się w tłum beżowych i delikatnych panieneczek stylizowanych na primabaleriny.[/quote:21c7811b22]

co Cię ugryzło ebaleciara? przeszkadza Ci to, że ktoś będzie się tak ubierał? baletowy "styl" nie jest zarezerwowany tylko dla uczennic OSB.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

e tam zaraz ugryzło :) , nic nie ugryzło, tak sobie rozmawiamy i dziewczyny się wtapiac nie lubią, więc sobie pisza tak
ODPOWIEDZ