Ja się spotkałam z nazwą estetyczna. Ale u nas to dziwnie z nazwami (choć mi odpowiadają), np:
u nas gimnastyka artystyczna - u innych rhythmic gymnastic
u nas gimnastyka sportowa - u innych artistic
estetyczna - hmm znowu rytmiczna?...
a potem wychodzą kwiatki ze na nasza gim. sportową tłuki kompletnie nie będące w temacie nazywają gimnastyka artystyczna.
tłuki, kurcze, słownictwo mojego "wielkiego pedagoga tańca" się udziela oO" xD
ooo bardzo podoba mi się ta gimnastyka!! dużo bardziej niż GA.
szczególnie drugi układ na filmiku od [b:566ac91f58]gim-dance[/b:566ac91f58], świeeeetny, a jakie one równe. a wygimnastykowanie oO mniej przesadzone i napakowane niż w GA.
Sama uprawiałam gimnastykę, naprawdę fajny sport. Tyle że ja artystyczną :), zastanawiam się czy znów się nie zapisać?? :lol:
PS. Bo na balet za późno, i nie miał by mnie kto wozić, no trudno.
zgadzają się na gimnastykę, a na balet nie? właśnie rozumiem gdyby woleli balet, a tu... hmm :roll:
pozatym właśnie mi się wydaje że na gimnastykę powoli jest coraz za późno - z kolei do OSB przyjmują dzieci w twoim wieku...
właśnie, ludziom nie w temacie (np. przechodniowi w Polsce :D ) gimnastyka kojarzy się z przegięciami, z płaczem i ogólnie z bólem. a balet.... chyba mniej... no i właśnie, balet wydaje się ludziom taki elegancki i trudny, a gimnastyka to tylko rozciąganie...
Chodzi o to że ja mam gimnastykę w szkole. A poza tym przepuściłam zdawanie do szkoły baletowej.
[size=9:3d278b2f8d][ [i:3d278b2f8d][b:3d278b2f8d]Dodano[/b:3d278b2f8d]: Sro Maj 21, 2008 9:42 pm[/i:3d278b2f8d] ][/size:3d278b2f8d] PS. Pani od gimnastyki przyjmuje w każdym wieku :lol: