Maksim Woitiul (Wojtiul)

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
SummerBallet

Post autor: SummerBallet »

Maksim Woitiul będzie jednym z instruktorów który będzie na naszych letnich warsztatach baletowych Ballet Summer School 2013 w Gdyni. Więcej szczegółów na naszej stronie http://www.balletsummerschool.pl/pl/nauczyciele Zapisy już trwają, mamy już uczestników z różnych stron świata, Zapraszamy ,liczba miejsc jest ograniczona, liczy się kolejność zgłoszeń.
Jesteśmy też na FB http://www.facebook.com/BSS2013?ref=hl
Ali

Post autor: Ali »

Dobra wiadomość: Maksim Woitiul zaczyna prowadzić "lekcje baletu klasycznego, repertuaru i partnerowania". Ciekawe czy wie już o tym Szkoła Baletowa w Warszawie. Byłby tam pewnie z jego nauk jeszcze większy pożytek - dla przyszłych kadr polskiego baletu.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Ali, Maks uczy w Szkole Baletowej w Warszawie juz drugi rok :) - wprawdzie na razie tylko Repertuaru szkolnego, czyli przygotowuje uczniów do występów, ale przy tej okazji właśnie najlepiej mozna nauczyć się tego, co ma do przekazania czynny tancerz z doświadczeniem

[color=blue:9faf29918e]
posty na temat edukacji pedagogów baletu w Polsce i systemu tej edukacji przeniesiono do odpowiedniego tematu na tablicy Szkoła baletowa
Administrator Kasia G[/color:9faf29918e]
Ali

[quote:7a532591f7="Kasia G"]...co ma do przekazania czynny tancerz z doświadczeniem[/quote:7a532591f7]
Czynny i to jak! A tutaj od kilku miesięcy wszyscy o nim jakoś zapomnieli, także wielbicielki. :wink: Czy widziałyście (-dzieliście) go w nowej roli Demetriusza w "Śnie" Neumeiera? Palce lizać! Porównywalny może jedynie ze swoim Błaznem w "Kopciuszku" Ashtona, który wkrótce znów wraca na afisz. :smile: Te dwie komiczne kreacje to moim zdaniem całkiem nowa jakość u tego świetnego tancerza.
Kasia G

sądze, że wszystko co miałysmy do powiedzenia na temat jego Demetriusza powiedziałysmy w wątku dotyczącym Snu nocy letniej. Sporo Maksa jest tez tu:
http://www.youtube.com/watch?v=vdQsFQ0d-Zo&feature=youtu.be
a w całym filmie jeszcze więcej
Ali

Fakt, coś było o jego Demetriuszu, trafnie acz skromniutko :? :
[quote:af99ff5d94="Kasia G"]Komiczną, ale i brawurową parę tworzyli Aleksandra Liashenko (Helena) i Maksim Woitiul (Demetriusz). Zaangażowanie obojga w aktorską stronę wykonania nie przesłaniało technicznej maestrii obojga w wysokich skokach i arcytrudnych duetach na krawędzi akrobatyki, kiedy to partnerka siedzi tancerzowi na ramionach, albo zwisa z jednego ramienia i znanym tylko sobie sposobem utrzymuje się w tej pozie – mimo skomplikowanych ewolucji i wielkiej dynamiki wykonania. [/quote:af99ff5d94]
Nie tu jednak, więc choćby przypomnę, dla wzbogacenia jego wątku.
Kasia G

Hehe, skromniutko powiadasz? - ach, ta moja dziennikarska powściągliwość.. Reszte wyznałam bohaterowi tego wątku rzucając mu się na szyje :)
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

Widziałam fotorelację... :smile:
Kasia G

no cóż, w tym względzie nie mam nic do ukrycia ;)
Ali

[quote:eddf9b4e4b="Kasia G"]Hehe, skromniutko powiadasz? ... Reszte wyznałam bohaterowi tego wątku rzucając mu się na szyje :)[/quote:eddf9b4e4b]
:shock: Gdzie takie ekscesy? Dziennikarka na szyi ocenianego poźniej artysty, i to w obecności fotografa... :shock: Co na to mąż i żona? Gdybym ja się dopuścił takich czułości publicznie - z Ebiharą, Fiedler, Liashenko, że nie wspomnę już o Woitiulu :smile: - pewnie spędziłbym noc na wycieraczce...
ODPOWIEDZ