O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
inaenka

Post autor: inaenka »

Taki pokaz mody...
http://www.youtube.com/watch?v=XrNSKnUle2E
Celebrindal

Post autor: Celebrindal »

Oglądacie zakończenie Igrzysk? :) Czy jest tu jakiś dobry człowiek, który może powiedzieć mi nazwiska solistów występujących w części baletowej? :)
raisa

Post autor: raisa »

Nie pamiętam wszystkich, ale była tam z pewnością Ksenia Zhiganshina (jest jeszcze w Akademii, będzie ją kończyć w tym roku), Alisa Sodoleva, Anastasia Kolegova, Yuri Smekalov...nie mogę już sobie przypomnieć więcej.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Yurij tańczył? musze gdzies obejrzeć to zakończenie
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

Czy ktoś dysponuje linkiem do filmiku z zakończenia igrzysk? Byłabym wdzięczna ;)
Ali

Post autor: Ali »

[quote:1367c29f9c="Kasia G"]Yurij tańczył? musze gdzies obejrzeć to zakończenie[/quote:1367c29f9c]
Oj tańczył, bodaj nawet samego Diagilewa (o ile dobrze rozpoznałem w tamtej przestrzeni). Musisz Kasiu obejrzeć. Tym razem żadnych :wink: meduz. Esencja Baletów Rosyjskich. Po prostu wspaniałe widowisko, bardzo trafione i świetnie wymyślone. :smile: Jestem pewien, że pokochasz.
Celebrindal

A co powiecie na to? :/
http://demotywatory.pl/4304697/Wojna-z-Rosja
Kasia G

Post autor: Kasia G »

oto własnie siła stereotypów :( balet jako niemęskie zajęcie które ma osmieszac wydelikaconych chłopaczków, co w potrzebie nie wezma karabinu do reki a dużo gadają....
Tymczasem tancerze to tacy sami faceci jak inni i pewnie nie zawiedli by w potrzebie! (inna sprawa to narastająca ruso-fobia w obecnej sytuacji)
Fuj!
Celebrindal

Ha ha, a właśnie sobie przypomniałam, że na dodatek, o ironio, jedyny znany przeze mnie uczeń szkoły baletowej planuje po ukończeniu szkoły iść do wojska i jechać gdzieś w pustynię ;)
Mikon

Post autor: Mikon »

czyli balet mu nie służył i postanowił zrobić coś z dziedziny "macho" :D
ODPOWIEDZ