Ogólnopolskie eliminacje Dance World Cup 2006

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Tranquility

Post autor: Tranquility »

[color=darkblue:5e1ce8ec78]część postów usunięto. Tranq[/color:5e1ce8ec78]
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

dziewczyny, a ma ktoś nagranie z konkursu?

Trudno mi się wypowiedzieć jak kto tańczył bo nie widziałam, a co do dziewczyn z Krakowa to myślę że i tak dopracowały dobrze te wariacje (przy 3 zajęciach w tygodniu) i starały się z całych sił. Uważam, ze dobrze zrobiłyście, że zakończyłście tą kłótnię, bo to nie ma sensu, po co się kłócić, wiadomo że dziewczyny z capitolu, które ćwiczą codziennie będą mieć lepszą technikę.

Myślę, że dla dziewczyn z Krakowa ważne było, żeby pojechać na konkurs, zobaczyć jak to jest, zawsze się przydaje takie doświadczenie, a jak któraś by zajęła jakieś miejsce to świetnie, jak nie, to co zrobić, myślę, że teraz mają dużą mobilizację do ćwiczenia wariacji na przyszły rok. Uważam, że powinniśmy umieć rywalizować ze sobą, robić to w granicach rozsądku.

Chyba tyle ode mnie. Noi jeszcze raz gratuluję dziewczynom z Capitolu za te wygrane, życzę powodzenia na konkursie w Portugalii i gratuluję też wszystkim innym ( w tym moim koleżankom z Krakowa) za odwagę i dzielność na konkursie.
Madleeen

Post autor: Madleeen »

Tak bajaderko, mamy. Nie żałujesz, że nie pojechałaś?? Miałaś byś duże szanse ze swoją bajaderą...
Bajaderka

Madleeen, pytasz czy nie żałuję , że nie pojechałam na konkurs. Odpowiem Ci tak, że to nie ja o tym decydowałam. Nie chciałabym się tutaj rozpisywać i opisywać wszystkiego, bo to byłoby nie na miejscu. Myślę, że dobrze sie stało, że nie pojechałam. Pozatym to przeciez nie jest jedyny konkurs, na jaki mogę się wybrać (chociaż na razie niczego nie planuję). Nie wiem, czy miałabym jakekolwiek szanse z bajaderą, nie mam pojęcia jak było na konkursie. Ale zostawmy tą sprawę, nie chce rozgrzebywać tego co było.
mintulu6

Post autor: mintulu6 »

A co Wam daje udział w takim konkursie ? oczywiście oprócz satysfakcji
:-) Czy nagrodą są jakieś warsztaty czy kursy doskonalące ?
klara

Post autor: klara »

no przede wszystkim wyjazd na World Cup , ktory teraz odbedzie sie w Portugalii, ale co najwazniejsze to kazdy taki konkurs to dodatkowa praktyka sceniczna, jezeli chodzi o jakies warsztaty to na tych eliminacjach to napewno nie bylo takiej nagrody
Bajaderka

ja mysle, ze takie konkursy daja rzed wszystkim jakies doswiadczenie, ktore zawsze sie przyda na scenie. Nawet jesli sie nie wygra.
klara

Post autor: klara »

wygrana oczywiscie zawsze cieszy, ale wlasnie najwazniejsza jest praktyka na scenie, ta odrobina rywalizacji i ta emocja zwiazana z konkursem
małgo...

Post autor: małgo... »

ja uwielkbiam włąśnie ta całą rywalizacje...(zdrową).....cały dzień spedzony w teatrze , emocje przed wyjściem na scene, problemy na próbach, ogłoszenie wynikow....nawet jak sie nie wygrywa....
Bajaderka

dziewczyny, jeśli można spytać, to kiedy jest konkurs w Portugalii?
ODPOWIEDZ