Grishko napewno produkuje też H w modelu Novice. Niestety w polskich sklepach nie ma za dużo wariantów z tej firmy do wyboru.
Np. robią też pointy z szerokością XXXXX, które teoretycznie w naszych sklepach nie są dostępne jednak czasami można dostać pojedyncze egzemplarze:)
No i mają mnóstwo modeli, które chciałabym wypróbować, ale niestety też nie ma ich w sklepach:(
Jak szybko zużywają Wam się pointy?
ale na stronie producenta są zaznaczone wszystkie wariacje i novice ma jedynie podeszwę SS do wyboru... bo to są pointy dla początkujących jak sama nazwa wskazuje. jaki byłby sens pakowania super twardej podeszwy do point, które z natury mają miękkie czubki (korzystałam, więc wiem z własnego doświadczenia). można jedynie zmieniać bazę, na której są wykonane - fouette, vaganova, 2007, maya I i maya II (takie wariacje są dostępne na stronie dancechoice).
kupiłam je jak mieszkałam w Austrii, tam nie miałam problemu żeby je dostać, a z przyzwyczajenia biorę najtwardsze, bo nie uśmiecha mi się kupowania point co tydzień
wiem że są dla początkujących, dlatego tym bardziej dziwi mnie to że [b:399ee5b142]Crid[/b:399ee5b142] w nie inwestuje skoro zużywa je w miarę szybko... dla mnie jest to trochę wyrzucanie pieniędzy, ale gdybym miała możliwość dostania point za darmo, to możliwe że bym je wybrała, bo to jedne z najlepszych point które miałam...
wiem że są dla początkujących, dlatego tym bardziej dziwi mnie to że [b:399ee5b142]Crid[/b:399ee5b142] w nie inwestuje skoro zużywa je w miarę szybko... dla mnie jest to trochę wyrzucanie pieniędzy, ale gdybym miała możliwość dostania point za darmo, to możliwe że bym je wybrała, bo to jedne z najlepszych point które miałam...
-
Ballerinaa
Ja rowniez jestem zmuszona kupowac pointy o twardosci H,a nawet SH ze wzgledu na moje podbicie.Co do Gaynor Minden uwazam,ze sa wygodne,lekkie i dobrze przylegaja do stopy.Jednak tanczy sie w nich zupelnie inaczej niz np.w Grishko,najwazniejsze jest w tych pointach dopasowanie.W srodku jest gabeczka ktora dziala jak amortyzator.Ostatnio natomiast zakupilam pointy Grishko Triumph i nie zaryzykuje stwierdzic,ze sa to najwygodniejsze pointy jakie mialam bardzo latwo w nich utrzymac rownowage, pieknie podkreslaja podbicie,zazwyczaj uzywalam tych o ksztalcie litery V,te natomiast maja ksztalt U,jednak dopasowaly mi sie do do stopy i swietnie sie w nich tanczy.