Co się stało ze "Złotą dwunastką baletów" w TV?
a ja sądze że jednak piątek... sobota tez może być, ale zauważ że wszyscy w piątki siedzą w domach po by zasiąść przed telewizorem i coś ciekawego zobaczyć, a soboty to zwykle gdzieś wychodzą z przyjaciółmi na przykład...
takie to moje spostrzeżenie, ale sobota też może być (:
edit: no w zasadzie masz rację Neno ;)
takie to moje spostrzeżenie, ale sobota też może być (:
edit: no w zasadzie masz rację Neno ;)
Kochani, to i tak cud, ze te rzeczy wciaz sa puszczane! Nie zadajmy zbyt duzo, bo to chyba i tak nic nie pomoze. Milosnicy kultury wyzszej sa w mniejszosci i nigdy cos takiego jak balet czy opera nie bedzie puszczane w godzinach dogodnych, bo to zarezerowane sa dla programow o duzej ogladalnosci.
Nie wiem, jak dziala kanal Kultura - tam powinny takie rzeczy jak balet pojawiac sie w normalniejszych godzinach. Dzisiaj kultura wyzsza jest na calym swiecie niemal wylacznie skupiona w specjalistycznych kanalach. Nasza telewizja publiczna jest tez dosc dziwnym tworem, wiec naprawde trudno oczekiwac cudow.
Nie wiem, jak dziala kanal Kultura - tam powinny takie rzeczy jak balet pojawiac sie w normalniejszych godzinach. Dzisiaj kultura wyzsza jest na calym swiecie niemal wylacznie skupiona w specjalistycznych kanalach. Nasza telewizja publiczna jest tez dosc dziwnym tworem, wiec naprawde trudno oczekiwac cudow.
coz, nagranie ma chyba tylko szczecin [ja ;) ]
ale bardzo mi sie podobal ten balet. swietna muzyka, swietni tancerze. pierwszy raz mialam okazje obejrzec "corke zle strzezona" i zawiodlam sie tylko, ze jest krotka :( a przynajmniej krotsza niz myslalam :(
[color=blue:81d778f94f]nagranie ma tez Warszawa :) Załatwiamy to juz na PM
moderator[/color:81d778f94f]
ale bardzo mi sie podobal ten balet. swietna muzyka, swietni tancerze. pierwszy raz mialam okazje obejrzec "corke zle strzezona" i zawiodlam sie tylko, ze jest krotka :( a przynajmniej krotsza niz myslalam :(
[color=blue:81d778f94f]nagranie ma tez Warszawa :) Załatwiamy to juz na PM
moderator[/color:81d778f94f]
"Bajadera" w TVP
7 maja w ramach "Złotej dwunastki..." emitowana będzie "Bajadera" :D Choreografia - Rudolf Nuriejew, wykonawcy to artyści Opery Paryskiej - Isabelle Guerin, Laurent Hilaire, Elisabeth Platel :D
-
.:Odylia:.
to naprawde warto zobaczyc - ja za pierwszym razem zwyczajnie płakałam z wrażenia- nie wiedzialam ze mozna osiągnąć w ogole taki poziom :shock: (zaznaczam ze bylo to jakis czas temu i teraz wieksze wrazenie robi na mnie tylko agnes latestu ze swoim cieniem :roll: )ale w koncu opera paryska to opera paryska...
"Bajadera" w TVP
Emisja jak zwykle późno, o 23:20.
To mój ukochany balet, pożyczoną płytę ogladałam kilkanaście razy, w końcu musiałam sie jej pozbyć i kupiłam sobie jakis miesiac temu, zeby móc do tego baletu wracac w wolnej chwili.
Nikiya w wykonaniu Guerin jest tak niesamowicie zjawiskowa, że człowiek siedzi jak przymurowany do fotela. Mi także popłynęło kilka łezek podczas jej finałowego tańca z koszem kwiatów. A i Solora mi żal, przez brak stanowczosci i słaby charakter został wplątany w dziwną intrygę odrobinę wbrew swej woli i drogo za to zapłacił.
To mój ukochany balet, pożyczoną płytę ogladałam kilkanaście razy, w końcu musiałam sie jej pozbyć i kupiłam sobie jakis miesiac temu, zeby móc do tego baletu wracac w wolnej chwili.
Nikiya w wykonaniu Guerin jest tak niesamowicie zjawiskowa, że człowiek siedzi jak przymurowany do fotela. Mi także popłynęło kilka łezek podczas jej finałowego tańca z koszem kwiatów. A i Solora mi żal, przez brak stanowczosci i słaby charakter został wplątany w dziwną intrygę odrobinę wbrew swej woli i drogo za to zapłacił.