Co się stało ze "Złotą dwunastką baletów" w TV?

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Maron

Post autor: Maron »

a ja sądze że jednak piątek... sobota tez może być, ale zauważ że wszyscy w piątki siedzą w domach po by zasiąść przed telewizorem i coś ciekawego zobaczyć, a soboty to zwykle gdzieś wychodzą z przyjaciółmi na przykład...

takie to moje spostrzeżenie, ale sobota też może być (:

edit: no w zasadzie masz rację Neno ;)
Nena

Post autor: Nena »

No w sumie... Ale w piątki wieczorem dorośli mogą jeszcze pracować... Lub być zbyt zmęczonym po ciężkim tygodniu by oglądać cokolwiek.

Przepraszam, jeśli to był off topic (ciężko mi ocenić)
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Kochani, to i tak cud, ze te rzeczy wciaz sa puszczane! Nie zadajmy zbyt duzo, bo to chyba i tak nic nie pomoze. Milosnicy kultury wyzszej sa w mniejszosci i nigdy cos takiego jak balet czy opera nie bedzie puszczane w godzinach dogodnych, bo to zarezerowane sa dla programow o duzej ogladalnosci.
Nie wiem, jak dziala kanal Kultura - tam powinny takie rzeczy jak balet pojawiac sie w normalniejszych godzinach. Dzisiaj kultura wyzsza jest na calym swiecie niemal wylacznie skupiona w specjalistycznych kanalach. Nasza telewizja publiczna jest tez dosc dziwnym tworem, wiec naprawde trudno oczekiwac cudow.
Joanna

Post autor: Joanna »

Czy ktoś z Warszawy ma nagraną 'Córkę źle strzeżoną' i mógłby mi ją przegrać?? Proszę, niech ktoś odpowie, że tak :)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

coz, nagranie ma chyba tylko szczecin [ja ;) ]

ale bardzo mi sie podobal ten balet. swietna muzyka, swietni tancerze. pierwszy raz mialam okazje obejrzec "corke zle strzezona" i zawiodlam sie tylko, ze jest krotka :( a przynajmniej krotsza niz myslalam :(

[color=blue:81d778f94f]nagranie ma tez Warszawa :) Załatwiamy to juz na PM
moderator[/color:81d778f94f]
Nikiya

"Bajadera" w TVP

Post autor: Nikiya »

7 maja w ramach "Złotej dwunastki..." emitowana będzie "Bajadera" :D Choreografia - Rudolf Nuriejew, wykonawcy to artyści Opery Paryskiej - Isabelle Guerin, Laurent Hilaire, Elisabeth Platel :D
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

o, cudownie! oto jak telewizja moze ksztalcic czlowieka :D tak naprawde to ja dopiero teraz widze wiekszosc baletow ;)
jak zwykle, o 23 15?
:)
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

to naprawde warto zobaczyc - ja za pierwszym razem zwyczajnie płakałam z wrażenia- nie wiedzialam ze mozna osiągnąć w ogole taki poziom :shock: (zaznaczam ze bylo to jakis czas temu i teraz wieksze wrazenie robi na mnie tylko agnes latestu ze swoim cieniem :roll: )ale w koncu opera paryska to opera paryska...
Misour

Post autor: Misour »

Och! Cudownie, wspaniale ,,,muszę to zobaczyć koniecznie! Z pewnością też nagram,,cudownie ;]
Nikiya

"Bajadera" w TVP

Post autor: Nikiya »

Emisja jak zwykle późno, o 23:20.

To mój ukochany balet, pożyczoną płytę ogladałam kilkanaście razy, w końcu musiałam sie jej pozbyć i kupiłam sobie jakis miesiac temu, zeby móc do tego baletu wracac w wolnej chwili.

Nikiya w wykonaniu Guerin jest tak niesamowicie zjawiskowa, że człowiek siedzi jak przymurowany do fotela. Mi także popłynęło kilka łezek podczas jej finałowego tańca z koszem kwiatów. A i Solora mi żal, przez brak stanowczosci i słaby charakter został wplątany w dziwną intrygę odrobinę wbrew swej woli i drogo za to zapłacił.
ODPOWIEDZ