przeprost kolan

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

http://www.dance.net/topic/5572319/1/Ballet-Photos-Members/Oh-dear-hyperextension.html&replies=18 :roll: :shock: przeprosty przeprostami ale mi sie np nie podobaja takie nogi
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Zauważ, że ta dziewczyna nie stoi na czubkach, więc wygląda to gorzej.

owszem ale same przeprosty wygladaja tak "chorobliwie" i nie baletowo..a moze to po prostu przez to ze ma nogi jak patyki...
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Ona nie ma aż takich przeprostów. Bywają większe.
Nena

Post autor: Nena »

Takie przeprosty to może i ja mam... :roll:
Wcale nie są duże. Takie normalne, baletowe.
Myślę, że wiele tacerek ma dużo, dużo większe przeprosty.

wiem ze bywaja wieksze :? ale te nie wygladaja ladnie bo dziewczyna ma chude(?) i nieumiesnione nogi :roll: :? a tancerki nawet jak maja sczupłe nogi to mają mięsnie i wygląda to zdrowiej i ładniej :wink: eh..
Nena

Post autor: Nena »

Jakto: ma nieumięśnione nogi?
Z tego co widzę, to ma spore mięśnie (może nie tak zarysowane, ale ma) i nie widzę, żeby wyglądała niezdrowo...
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Odylio, ta dziewczyna nie ma aż takich dużych przeprostów:) To wygląda tak dlatego, że nie stoi na całych czubkach point poprostu. Ale ma sliczne wykręcenie!
Ja też takie chcę... :cry:

mhm...nic juz nie powiem bo chociaz wiadomo ze kazdemu co innego sie podoba i nie podoba to na naszym kochanym forum dalej nie mozna miec wlasnego zdania,bo kazdy przesciga sie w wyrazaniu profesjonalnych opinii :roll: dla mnie to sa "zdrowe" nogi... http://img135.imageshack.us/my.php?image=7700101bu6.jpg a wykrecenie owszem,dziewczyna ma i podbicie pewnie tez(ale jak pozniej pisze to zlamane pointy :roll: )i nie wspominalam ze te przeprosty sa przeogromne-małe nie są bo wyobrazcie ja sobie w pierwszej pozycji,nie mialaby duzej "dziury" miedzy stopami? :wink:
gonia

Post autor: gonia »

moja koleżanka nic nie tańcząca ani nie ćwicząca ma przeprosty. i to nawet-nawet spore. prob;lem w tym, że ona się upiera, że przeprostów nie ma :roll: już jej tłumaczyłam, że ma, że to nie jest dla niej zdrowe itd., a ona ciągle, że nie ma przeprostów.
nie uważacie, że nasze społeczeństwo jest nieuświadomione w tym kierunku? niby można dostać jakieś (wspominane już kiedyś) jakieś tam "maszyny" "leczące" przeprosty, ale jak nawet lidzoe nie wiedzą, że mają przeprosty, to jak tu niby ich leczyć?
ODPOWIEDZ