wiesz, ze jestes tancerzem, gdy...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
sisha945

Post autor: sisha945 »

czuję ze jestem tancerką kiedy.. wchodze na scene, ustawiam sie.. pierwsze dzwięki muzyki - zaczyna się :)
wiem ze jestem tancerka, kiedy wracam do domu po pięcio godzinnym treningu, wykończona , spocona, ale szczęśliwa :)
oczywiście budujące jest też kiedy trener wybiera mnie do tańczenia przed resztą grupy (szkoda tylko , że tak żadko;p)
dede

Post autor: dede »

wiem że jestem tancerką gdy codziennie rano staję przy drążku( i nie zawsze mi się chce)
wiem że jestem tancerką gdy podłoga staje się moim przyjacielem;p
Edeline

Post autor: Edeline »

kiedy.. słysząc muzykę mam do niej gotowy układ, do każdego rodzaju muzyki.
kiedy...nawet w najgorszym stanie i zawalona robotą rzucam wszystko i idę na parkiet..
a wchodząc na parkiet jestem w innym swiecie..
kiedy..zawzięcie tańczę bez partnera od kilku miesiecy licząc że jakiś się znajdzie..
wiedząc że w tt jest marna szansa na zaistnienie, nadal to robię z wypiekami na twarzy..

bo taniec to nie tylko nawyki, to także usmeich, niewymuszony na twarzy, przyspieszone bicie serca po wejściu na sale i ta cudowna niepowtarzalna lekkość ducha..
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

...gdy wszyscy mnie proszą "Zrób coś baletowego!", a po piruecie pytają "Jak ty to robisz z taką gracją?!".
...gdy po lekcjach/na zastępstwach idę na salę gimnastyczną, i tańczę przez 2, 3 godz. :D
...gdy słysząc piosenkę machinalnie układam w głowie układ. ;)
...gdy w czasie sprawdzianu/nudnej lekcji dla zabawy obciągam palce. :D
...gdy tańcząc, mam świadomość ciała.
...gdy robiąc różne codzienne czynności, np. zakupy, niemal machinalnie robię jakiś tam piruecik. ;p
...gdy z radością witam ból przy rozciąganiu, bo zbliża mnie to do ideału.
...gdy mamy na w-fie gimnastykę, i skaczemy przez kozła, i pan mówi: "Wyprostuj nogi, wyżej! Wszyscy wiemy, że dasz radę!"
...gdy obca osoba pyta: "Tańczysz? Bo tak lekko się ruszasz"

itp, itd. ;p
często tak się czuję.

może to banalnie zabrzmi, ale taniec to naprawdę sens mojego życia :)
RiRi

Post autor: RiRi »

Jestem tancerką, gdyż w kółko mogę gadać o balecie !
Jestem tancerką, gdyż uwielbiam czytać książki o tematyce baletowej i dowiadywać się z nich jak w przeszłych czasach radziły sobie baletnice. tancerki w Polsce !
Jestem tancerką, gdyż tańczę w szkole i na przystanku stopami, aby inni zgromadzeni ludzie nie widzieli moich poczynań !
Jestem tancerką, gdyż z baletem wiąże moje plany na przyszłość !
Jestem tancerką, ponieważ balet, pomaga mi przetrwać w trudnych chwilach !
Jestem tancerką bo kocham to co robię !
Inga

Post autor: Inga »

Wiem ,że jestem tancerką bo ...
codziennie wychodzę z sił , staram się z całej siebie aby choć trochę przybliżyć się do perfekcji,
mimo bólu kocham ten piękny taniec jakim jest BALET,
codziennie cwiczę , nie dla tego że mnie zmuszają tylko robię to dla siebie i z własnej woli,
mam ambije, marzenia..
wyzwala we mnie emocje, które najłatwiej wyzwolic w tancu,
czuje w sobię to piękno, nie piękno ciała ale piękno ducha.. Myślę ,że tancerze mają taką inna osobowość - są tacy wrażliwi, przepełnieni artyzmem, moją swoje własne uosobienie ...

Oh.. pochłonęło mnie to ;)
meegson

Post autor: meegson »

jestem tancerzem gdy... moje nogi nie mogą już chodzić.
Nati

Post autor: Nati »

wiem, że jestem tancerzem, gdy palce w pointach błagają już o litość, a ja nie zawsze mogę ich posłuchać :)
Anucha

Post autor: Anucha »

Wiem, że jestem tancerką gdy wszyscy dziwnie się patrzą jak stoję ( 3 pozycja nóg, albo naturalna :P )
..gdy na przystanku robię releve...
... gdy zaczynam uczyć rodziców robić plie, a oni mówią, że 'Tak się nie da!'
blonderebelion

Post autor: blonderebelion »

Gdy pomimo choroby, która odebrała mi treningi, znów chcę wrócić do tańca, bo to najpiękniejsza rzecz, pasja w życiu, bo nie potrafię żyć bez tego.
ODPOWIEDZ