Gimnastyka artystyczna/sportowa

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Adolescente

Post autor: Adolescente »

Kolejna porcja zdjęc dziewczyn bez gręgosłupów i kości :D:D

http://gimnastyka.narod.ru/photoalbum.html
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Dla mnie najladniejsza jest wstazka (ta delikatnosc....magia...) i obrecz...(zadziwia mnie)... :) chcialabym miec przegiecie...ale nie az takie...
Paula

Post autor: Paula »

Temat dotyczy też gimnastyki sprotowej więc zamieszam stronę z wieloma filmami. Średnia jakość, ale da sie oglądać. Te dziewczyny moga zachwycić zwinnością ruchów i chyba absolutnym brakiem strachu. Np. takie żwiczenia na równowazni...

http://www.shanfan.com/videos/videos.html
Maron

Post autor: Maron »

Kasia :) napisała:
[quote:f747cef47f]Dla mnie najladniejsza jest wstazka (ta delikatnosc....magia...) i obrecz...(zadziwia mnie)... chcialabym miec przegiecie...ale nie az takie...[/quote:f747cef47f]

nooo z obręczą to są akcje... podrzuci, obróci się, złapie i przez nią przeskakuje... kurde że one wiedzą kiedy się schylić..! :shock:

Paula:
[quote:f747cef47f]Te dziewczyny moga zachwycić zwinnością ruchów i chyba absolutnym brakiem strachu. Np. takie żwiczenia na równowazni... [/quote:f747cef47f]

równoważnia.... jezu :roll:
Nena

Post autor: Nena »

Równoważnia jest potworna... Weźcie sie o coś takiego uderzcie :x
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

a jak spadną z takiej równoważni? mnie jeszcze przerażaja ćwiczenia na takich kułkach (nie wiem jak to sie nazywa) jak oni tak sie kręcą wokół i robią salta i znowu łapią....brr.... :shock:
Nena

Post autor: Nena »

Bardzo... widowiskowe :D Jednakże zawsze będę wolała GA od GS... :D
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

[quote:2e32cb6f6a="Nena"]Bardzo... widowiskowe :D Jednakże zawsze będę wolała GA od GS... :D[/quote:2e32cb6f6a]

ja też! denerwuje mnie w GS taki całkowity brak wdzięku i robieniu z siebie robotów...
Julcia

Post autor: Julcia »

A ja dużo bardziej wolę GS, mimo że brak w niej wdzięku. Ale za to jakiego skupienia potrzeba, aby wykonać te wszystkie ćwiczenia: na równoważni czy na poręczach ... Wystarczy jedno rozluźnienie mięśnia i kontuzja itd. Przecież jak się dostanie np. maczugą w głowe to lepiej niż zpaść na głowę z poręczy :P
martusiaa4u

Post autor: martusiaa4u »

Kurde Kurde ... tak mnie wciągneliście że sie napaliłam na tą gimnastyke hehe :P ... no ale .... mi sie to podoba i tak zostanie hehehe :D:D:D
ODPOWIEDZ