DIETA ODCHUDZAJĄCA
No właśnie, pisząc o orzechach myślałam o ich wartościach odżywczych - i nie bez powodu napisałam "małą garść"- właśnie przez ich kaloryczność. Są bardzo zdrowe, lecz nie w dużych ilościach.
Jesli zjemy garść w danym dniu to nasz organizm nie odłoży tłuszczu, po prostu je wykorzysta. Dlatego zazwyczaj w dietach ilość orzechów (tak jak innych "zagrożonych" produktów) jest ograniczona.
Jesli zjemy garść w danym dniu to nasz organizm nie odłoży tłuszczu, po prostu je wykorzysta. Dlatego zazwyczaj w dietach ilość orzechów (tak jak innych "zagrożonych" produktów) jest ograniczona.
a oprocz tego ze sa zdrowe so takze bardzo smaczne :-) ja osobiscie unikam diet, bo jakby to powiedziec jestem byla anorektyczka. teraz mi sie przytylo sporo ale mam zamiar pozbyc sie nadmiaru tluszczyku chodzac na silownie, glownie na vaccum, chodzi sie po takiej biezni w kolnierzu, jest w srodku wytwarzana proznia i wystarczy pol godziny 3 razy w tygodniu, a rezultat jest zdumiewajacy :-) nie tylko sylwetka staje sie smuklejsza, poprawia sie takze kondycja skory, rozstepy staja sie mniej widoczne a celulit niemal zupelnie znika przy regularnych cwiczeniach. to moim zdaniem najlepszy sposob :-)
-
danceFORever
Dla mnie najlepsza dieta to poprostu zdrowe odzywianie np w poniedzialek na sniadanie jem kanapke z dzemem w szkole jakies jabuszko bananek czasami jak jestem glodna to jakas byleczka z pomidorkiem potem na obiadek jakas zupka najczesciej pomidorowa kolacja przed 20:00 jakas tam kanapeczka lub platki sniadaniowe czy musli slodycze staram sie ograniczac do minimum dwie kostki czekolady dziennie mi nie zaszkodza az tak bardzo nie ?? A w dni kiedy mam w-f czy tance wiadomo wsowam troszke wiecej ale nie za duzo staram sie jesc o tych samych porach ale nie zawsze to wychodzi wiec jest jak jest nie mam takiej strasznej wagi 49kg na 164 :D
[size=9:490ad4f9cc][ [i:490ad4f9cc][b:490ad4f9cc]Dodano[/b:490ad4f9cc]: Pon Wrz 22, 2008 2:07 pm[/i:490ad4f9cc] ][/size:490ad4f9cc]
Aha i co najmniej dwa razy dzinnie obowiazkowo zielona czerwona lub biala cherbataka nic ich nie pobije pomagaja mi nie tylko w utrzymaniu lub malym straceniu wagi gora 1kg lub 2 :roll: ale poza tym mnie odstresowywuja ale to juz nie na temat :) 8)
[size=9:490ad4f9cc][ [i:490ad4f9cc][b:490ad4f9cc]Dodano[/b:490ad4f9cc]: Pon Wrz 22, 2008 2:07 pm[/i:490ad4f9cc] ][/size:490ad4f9cc]
Aha i co najmniej dwa razy dzinnie obowiazkowo zielona czerwona lub biala cherbataka nic ich nie pobije pomagaja mi nie tylko w utrzymaniu lub malym straceniu wagi gora 1kg lub 2 :roll: ale poza tym mnie odstresowywuja ale to juz nie na temat :) 8)