Zagraniczne szkoly baletowe/szkoly tanca

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
snowflake

uczelnie za granicą - UK

Post autor: snowflake »

[quote:e8a15b18ea="Pawciunio"]czy jest w Londynie jakaś prywatna/publiczna szkoła, gdzie uczy się przez 1 rok tańca lub choreografii? jak tak to poproszę konkretne linki.
zależałoby mi na bd intensywnym kursie tańca. takim, który rozwinie moje możliwości

Jestem dość młody ale poważnie myśle o choreografii i tańcu.[/quote:e8a15b18ea]

polecam Ci bardzo tzw. Foundation Course, który trwa rok i jest takim przygotowaniem do studiów tanecznych. to rowniez dobra opcja dla ludzi mlodych, troche latwiej dostac, mniej tez kosztuje (1000 funtów) a jeśli nie masz ukonczonych 19 lat to nic nie placisz. w londynie taki kurs jest w Lewisham Collage [URL=http://www.lewisham.ac.uk/searchDetails/&courseId=14]link[/URL], ale poszukaj na ucas, bo na pewno jest ich wiecej.
Nati

Post autor: Nati »

czy ktoś był na takim kursie? może mógłby coś więcej powiedzieć? Czy to dobra opcja?
snowflake

Post autor: snowflake »

to jest dobra opcja dla tych którzy sa studiowac taniec w anglii na poziomie licencjata (BA) a potem wyzej. mało kogo przyjmuja bez FC, ale to sie oczywiście tez zdarza. nie byłam na takim kursie, ale uwazam, ze kazda opcja nauki tanca jest dobra, a tu zawsze to jakis dyplom i plus przy rekrutacji na studia teneczne.
baletmistrz z krakowa

Post autor: baletmistrz z krakowa »

Hmmm FC nie jest wymagane i jakoś strasznie na to nie patrza wiec sie nie przejmuj. Przynajmniej u mnie w szkołe tak było... Choc powiem szczerze ze to pomaga jesli chcesz byc w jakiejs dobrej szkole..
Wiotka

Post autor: Wiotka »

Pilnie potrzebuję informacji o jakiejś szkole baletowej lub tańca współczesnego (lub ogólnie tańca) za granicą w Wielkiej Brytanii (w Londynie) lub ewentualnie gdzieś w Niemczech.
Napiszcie ile taka szkoła trwa i ogólnie jak najwięcej szczegółów. Bardzo was proszę o pomoc to dla mnie bardzo ważna informacja.
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

[quote:6338d5f0b5="M."]Może ta stronka trochę Ci pomoże. W prawym górnym rogu wybierasz kraj i wyskakuje lista szkół. Na pewno to nie wszystkie, ale zawsze to już jakiś punkt wyjścia...
[URL=http://www.dancers.in/schools_.php?country=Italy]Dancers library[/URL][/quote:6338d5f0b5]

Tutaj jest link dzieki ktoremu mozesz poszukac sobie jakie szkoly sa. Z reguly na stronach sa wszelkie informacje o ktore pytasz.
W samej Anglii szkol jest bardzo duzo i wspolczesny i t. klasyczny i pewnie wiele innych.
CzarnoCzarna

Post autor: CzarnoCzarna »

Ee...mam pytanie. Dokładnie o Foundation Course. Zajęcia odbywają się po południu, czy rano? Ktoś wie?
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Poszukuje informacji na temat konserwatoriow tanca/sztuki we wszystkich panstwach europejskich. Kazda informacja jest dla mnie wazna. Najlepiej razem ze strona internetowa. Moga byc informacje w jezyku polskim ale rowniez w innych jezykach.
lovely_dancer

Post autor: lovely_dancer »

co wy sadzicie o Royal Academy?
mowili mi ze vaganova jest duzo lepsza...
czy jest na dobrym poziomie?

chodzimi o RAD
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Chodzi Ci o RAD Czy RBS?
ODPOWIEDZ