Kolczyki a balet ?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Nena

Post autor: Nena »

To trochę tak, jakby chciało się krzyczeć: "PATRZCIE, LUDZIE! PATRZCIE, JAKI SOBIE PREZENT SPRAWIŁAM... NO NORMALNIE, W PRZECENIE BYŁY! WZIĘŁAM ZIELONE BO CZERWONE MI DO TUTU NIE PASOWAŁY..." :twisted:

Ja zdejmuję kolczyki na zajęcia. Boję się, że zaczepię i dopiero będzie problem... ;)
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

co do tego nieprofesjonalizmu to np w operze paryskiej błyskotki są bardzo modne wystarczy spojrzeć choćby na gamzatti ale fakt faktem ze nie jest to "zwykła" bizuteria i zapewne byla wiele razy testowana pod wzgledem tanecznym,bezpieczenstwa,estetyki itd.
Czajori

Post autor: Czajori »

Poza tym, co innego biżuteria, która jest elementem kostiumu, a co innego kolczyki z przeceny :D
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja mam przekłute uszy, i uwielbiam nosić kolczyki. U nas w szkole raczej na lekcjach zawodu nie toleruje się kolczyków, nawet jeśli są malutkie. A tym bardziej już na ogólnokształcąych nie mozna mieć wiszących
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[quote:66f29a9f82="Cheryl"]A tym bardziej już na ogólnokształcąych nie mozna mieć wiszących[/quote:66f29a9f82]
Dlaczego? Co takiego złego jest w wiszących kolczykach? :roll:
Maron

Post autor: Maron »

a jak mam kolczyk w języku? :twisted:

wyrzucą mnie ze szkoły? :twisted:

edit: no w sumie da się ukryć... na klasykę zdjąć można... ale naprawde są nauczyciele którzy widzą wszystko :roll: :twisted: szczególnie te sześćdziesiącioletnie nauczycielki!
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Princess, nie wyrzucą, a dlaczego niby?
Przecież nikt Ci do ust nie zagląda, ani nikomu z nauczycieli raczej nie pokazujesz wnętrza swojej buzki;)
Nena

Post autor: Nena »

Hmm... Wydaje mi się, że co najwyżej możesz dostać ustne upomnienie i prośbę o zdejmowanie kolczyka na przedmioty zawodowe (albo i nie).
Aha, no i wydaje mi się, że zakaz noszenia wiszących kolczyków wynika raczej z uczuć estetycznych starszych nauczycieli... U mnie, w zwykłej podstawówce, też dostawałyśmy ochrzan za dyndającą biżuterię :twisted: Nie każda starsza kobieta ma ochotę patrzeć codziennie przez dziesięć miesięcy na twoje 'wiszące prawie po pas', jak mawiała moja polonistka, uszy :lol:, biorąc pod uwagę to, że za czasów ich młodości noszenie zwykłych sztywtów było nie do pomyślenia... :roll:
Maron

Post autor: Maron »

jak komuś nie pasuje to można ściągnąć. :)

czyli jak stara matematyczka będzie miała zboczenie na punkcie biżuterii w miejscach i ilościach jakich niegdyś się nawet nie śniło, można zdjąć ;)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Właśnie tak, wydaje im się żę taka niezwykła szkołą musi być niezwykła pod każdym względem... :roll:
ODPOWIEDZ