Jak was postrzegają ludzie nietańczący :)) ??
-
aankaa_baletnica=)
Baletki, poity
Moi znajomi opowiadali mi że poszli na przedstawienie baletowe i to co ich zadziwiało to że panie bardziej tupią na scenie niż panowie :lol: Jak wytłumaczyłam że panie tańczą w poitach i dlatego stukają byli mocno zdziwieni.
Generalnie już się wszyscy pogodzili że ja żyję baletem. Przy okazji zaraziłam tą pasją siostrę. A mój chłopak jest tak wyedukowany w kwestiach baletowych że nawet wie jak wygląda Darcey Bussell i dlaczego jest taka znana.
Generalnie już się wszyscy pogodzili że ja żyję baletem. Przy okazji zaraziłam tą pasją siostrę. A mój chłopak jest tak wyedukowany w kwestiach baletowych że nawet wie jak wygląda Darcey Bussell i dlaczego jest taka znana.
-
.:Odylia:.
Re: Baletki, poity
[quote:ba540ac846="Ayaka"] A mój chłopak jest tak wyedukowany w kwestiach baletowych że nawet wie jak wygląda Darcey Bussell i dlaczego jest taka znana.[/quote:ba540ac846] :shock: wow,cud-chłopak...
[quote:3ec87b9b3a="Czajori"]A ja na okrągło słyszę: "stajesz na samych czubkach palców? To musisz miec strasznie silne kostki..." Stale muszę tłumaczyć, że to nie ja, tylko moje gipsowe buciki... 8)[/quote:3ec87b9b3a]
Tak, zgadzam się często jest tak że ludzie myślą że stajemy na paznokciach i bez 'butów' też tak można.
Ostatnio mocno się nad tym zastanawiam dlaczego taniec jest postrzegany jak "ot taka głupotka", co to ani chleba nie da ani niczemu nie służy.
Kiedyś usłyszałam taką opinię od znajomego oczywiście na temat baletu -" ... bo oni tam tylko skaczą." Ręce opadają.
Wydaje mi się że nasze społeczeństwo nie dorosło do tańca. W jakiś sposób, delikatnie zmienia to program tvn "Taniec z gwiazdami". Obawiam się jednak że jak on zginie z anteny, to słowo taniec będzie się kojarzyło z fajnymi laskami co mają boskie ciało.
Tak, zgadzam się często jest tak że ludzie myślą że stajemy na paznokciach i bez 'butów' też tak można.
Ostatnio mocno się nad tym zastanawiam dlaczego taniec jest postrzegany jak "ot taka głupotka", co to ani chleba nie da ani niczemu nie służy.
Kiedyś usłyszałam taką opinię od znajomego oczywiście na temat baletu -" ... bo oni tam tylko skaczą." Ręce opadają.
Wydaje mi się że nasze społeczeństwo nie dorosło do tańca. W jakiś sposób, delikatnie zmienia to program tvn "Taniec z gwiazdami". Obawiam się jednak że jak on zginie z anteny, to słowo taniec będzie się kojarzyło z fajnymi laskami co mają boskie ciało.
[quote:ecd7c14619=".:Odylia:."][quote:ecd7c14619="Ayaka"] A mój chłopak jest tak wyedukowany w kwestiach baletowych że nawet wie jak wygląda Darcey Bussell i dlaczego jest taka znana.[/quote:ecd7c14619] :shock: wow,cud-chłopak...[/quote:ecd7c14619]
Nasza rozmowa kilka dni temu:
Ja: - Czy uważasz że balet jest głupi? ( moja prowokacja :lol: :lol: )
On: - Nie, dlaczego przecież to sztuka móc ciałem pokazać wszystko.
Ja: - Ale nie pokażesz że ona to twojego wója kuzynka z ameryki.
On: - Nie tego nie pokaże ale można pokazać wszystkie emocje i uczucia.
Zaznaczę tylko że nie jest wybitnym znawcą i wielbicielem baletu. Cóż edukacja może dać spore efekty.(':)')
Zaznaczę tylko że nie jest wybitnym znawcą i wielbicielem baletu. Cóż edukacja może dać spore efekty.(':)')
-
tak-to ze tanczymy na czubkach palców bez zadnego usztywnienia badz chociazby "ochraniaczy"to bardzo powszechna opinia u laików,ale znowu z drugiej strony zal wyprowadzac ich z bledu zeby nie mysleli ze balet to nie dosc ze taki lekki,latwy i przyjemny to jeszcze oszustwo bo "one wcale nie staja na swoich palcach tylko mają specjalne buciki" :roll:
-
"Nasza rozmowa kilka dni temu:
Zaznaczę tylko że nie jest wybitnym znawcą i wielbicielem baletu. Cóż edukacja może dać spore efekty.(':)') "
brawo 8)
Zaznaczę tylko że nie jest wybitnym znawcą i wielbicielem baletu. Cóż edukacja może dać spore efekty.(':)') "
brawo 8)
[quote:3b9239e1a2="Ayaka"][quote:3b9239e1a2=".:Odylia:."][quote:3b9239e1a2="Ayaka"] A mój chłopak jest tak wyedukowany w kwestiach baletowych że nawet wie jak wygląda Darcey Bussell i dlaczego jest taka znana.[/quote:3b9239e1a2] :shock: wow,cud-chłopak...[/quote:3b9239e1a2]
Zaznaczę tylko że nie jest wybitnym znawcą i wielbicielem baletu. Cóż edukacja może dać spore efekty.(':)')[/quote:3b9239e1a2]
Zazdroszczę :D !! Gdyby chłopcy których znam mieli takie zdanie o balecie...
Zaznaczę tylko że nie jest wybitnym znawcą i wielbicielem baletu. Cóż edukacja może dać spore efekty.(':)')[/quote:3b9239e1a2]
Zazdroszczę :D !! Gdyby chłopcy których znam mieli takie zdanie o balecie...