szkoły i studia -gdzie się uczycie i jakie macie plany?
[quote:31c6ef6124="Nefretete"]w takim razie musisz założyć coś swojego :) potem możesz zatrudnić sfra - i juz duet gotowy :)
a poza tym, nawet jeśli sytuacja jest taka nieciekawa, to dotyczy ogólu, ale przeciez zdarzaja sie wyjatki... troche wiary w siebie. Kto wie, moze zostaniesz druga Beatą Tyszkiewicz lub inna "doswiadczona" aktorka :)[/quote:31c6ef6124]
Dzięki, chociaż szczerze to wolałabym wypłynać jeszcze 'za młodu', hihi ;)
Np. założymy ze Sfra teatr autorski: on będzie robił mostki, a ja będe reżyserować i ogólnie mieć koncepcję 8)
a poza tym, nawet jeśli sytuacja jest taka nieciekawa, to dotyczy ogólu, ale przeciez zdarzaja sie wyjatki... troche wiary w siebie. Kto wie, moze zostaniesz druga Beatą Tyszkiewicz lub inna "doswiadczona" aktorka :)[/quote:31c6ef6124]
Dzięki, chociaż szczerze to wolałabym wypłynać jeszcze 'za młodu', hihi ;)
Np. założymy ze Sfra teatr autorski: on będzie robił mostki, a ja będe reżyserować i ogólnie mieć koncepcję 8)
-
Tranquility
[quote:2ce930d954="makova_panienka"][b:2ce930d954]obecnie gimnazjum[/b:2ce930d954], za rok LO - mat-fiz, po maturze - inżynieria dźwięku na AGH chyba że czmychnę sobie do danii albo francji roboty szukać.[/quote:2ce930d954]
czy ty chodzisz do tekigo szpanerskiego gimnazjum z tradycjami,gdzie jest 50 kandydatów/ek na jedno miejsce :?:
czy ty chodzisz do tekigo szpanerskiego gimnazjum z tradycjami,gdzie jest 50 kandydatów/ek na jedno miejsce :?:
[quote:f4d3332cb2=".:Odylia:."]Interpretacja Wiersza-tak to sie fachowo nazywa ; ) Ale pewnie celujesz w aktorstwo/specjalizację pantomimiczno ruchową ,czy sie mylę ? Tam wykłada miedzy innymi st.wykł 8) Maria Kijak-Owczarzak[/quote:f4d3332cb2]
Jakoś mi wczesniej umknął Twój post, Odylio :)
Jnterpretacja wiersza heh, jeden z najważniejszych przedmiotów...
Tak, Wrocław mnie pociąga właśnie ze względu na tę specjalizację. Słuchaj, a może Ty masz o niej jakieś szersze informacje (o tej specj.)? Bo ja takich nigdzie nie moge znaleźć, kiedys tam dzwoniłam, ale trafiłam na strasznie niemiłą babke i tyle się dowiedziałam, że nie wybiera jej się podczas rekrutacji, tylko dopiero później czy coś w tym stylu...
Jakoś mi wczesniej umknął Twój post, Odylio :)
Jnterpretacja wiersza heh, jeden z najważniejszych przedmiotów...
Tak, Wrocław mnie pociąga właśnie ze względu na tę specjalizację. Słuchaj, a może Ty masz o niej jakieś szersze informacje (o tej specj.)? Bo ja takich nigdzie nie moge znaleźć, kiedys tam dzwoniłam, ale trafiłam na strasznie niemiłą babke i tyle się dowiedziałam, że nie wybiera jej się podczas rekrutacji, tylko dopiero później czy coś w tym stylu...
heh... to może i ja się dołączę ze swoimi planami?
no to tak... aktualnie => I klasa LO - profil europejski
śpiewam sobie i tańczę, więc... :D
co do przyszłości- juz od dawna marzenia o PWST w Warszawie lub Krakowie, aczkolwiek dużo myslałam ostatnio (cuud:D) i wszystko stanęło pod wielkim znakiem zapytania ( :?: ) i niewiem czy to wogóle ma sens :?
jak siostra wróciła na weekend to usłyszałam tylko: ,,no a ty co Gosia w końcu? jakie plany po tym LO? -tylko mi nie mów ze PWST!?'' heh... no cóz :D
no to moze dziennikarstwo z politologią :roll:
oczywiście do tego wszystkiego dołączam niespełnione marzenia o tańcu ;)
no to tak... aktualnie => I klasa LO - profil europejski
śpiewam sobie i tańczę, więc... :D
co do przyszłości- juz od dawna marzenia o PWST w Warszawie lub Krakowie, aczkolwiek dużo myslałam ostatnio (cuud:D) i wszystko stanęło pod wielkim znakiem zapytania ( :?: ) i niewiem czy to wogóle ma sens :?
jak siostra wróciła na weekend to usłyszałam tylko: ,,no a ty co Gosia w końcu? jakie plany po tym LO? -tylko mi nie mów ze PWST!?'' heh... no cóz :D
no to moze dziennikarstwo z politologią :roll:
oczywiście do tego wszystkiego dołączam niespełnione marzenia o tańcu ;)
-
.:Odylia:.
Tak-specjalizacje wybiera się po 2 latach studiów na wydziale aktorskim wszelkie informacje na temat studiów sa na stronie pwst http://www.pwst.krakow.pl/DN/wawr_pl/index.html ktora dosc dziwnie wyglada ale jak bedziesz miala bardziej szczegółówe pytania co do rekrutacji albo wygladu i zakresu poszczegolnych zajec to pytaj-postaram sie wyciagnac coś od p.Kijak albo kogoś równie kompetentnego; ) ogolnie jednak oprocz zajec typowo aktorskich jest taniec-klasyczny,charakterystyczny,nowoczesny i pantomima jak sama nazwa wskazuje;egzamin wstepny zdajesz taki jak wszyscy,ale egzamin(spektakl) dyplomowy oczywiscie inny niz koledzy "zwykli aktorzy dramatyczni"albowiem bogatszy pod wzgledem ruchu...jak sie czegos dowiem-dam znac
[quote:fde7c6c200=".:Odylia:."]Tak-specjalizacje wybiera się po 2 latach studiów na wydziale aktorskim wszelkie informacje na temat studiów sa na stronie pwst http://www.pwst.krakow.pl/DN/wawr_pl/index.html ktora dosc dziwnie wyglada ale jak bedziesz miala bardziej szczegółówe pytania co do rekrutacji albo wygladu i zakresu poszczegolnych zajec to pytaj-postaram sie wyciagnac coś od p.Kijak albo kogoś równie kompetentnego; ) ogolnie jednak oprocz zajec typowo aktorskich jest taniec-klasyczny,charakterystyczny,nowoczesny i pantomima jak sama nazwa wskazuje;egzamin wstepny zdajesz taki jak wszyscy,ale egzamin(spektakl) dyplomowy oczywiscie inny niz koledzy "zwykli aktorzy dramatyczni"albowiem bogatszy pod wzgledem ruchu...jak sie czegos dowiem-dam znac[/quote:fde7c6c200]
Mnie właśnie interesuje, jak wygląda ta specjalizacja, tzn. czym się dokładnie różni już w toku nauki od aktorstwa stricte dramatycznego. Np. czy będąc na tej specjalizacji też przez 3 lata tłucze się wierszyki i scenki, a ruch jest jakby dodatkiem, czy też można się bardziej skupić na specjalizacji, a przedmioty dramatyczne są traktowane bardziej ulgowo, niż w przypadku innych studentów?
I czy zwykle jest dużo chętnych do tej specjalizacji?
Qrczę, ja tak pytam, a nikt jeszcz nie pwoiedział,
że się tam kiedykolwiek dostanę, heh ;)
Dzięki za adres strony, nigdy się na nią nie natknęłam wcześniej :)
Mnie właśnie interesuje, jak wygląda ta specjalizacja, tzn. czym się dokładnie różni już w toku nauki od aktorstwa stricte dramatycznego. Np. czy będąc na tej specjalizacji też przez 3 lata tłucze się wierszyki i scenki, a ruch jest jakby dodatkiem, czy też można się bardziej skupić na specjalizacji, a przedmioty dramatyczne są traktowane bardziej ulgowo, niż w przypadku innych studentów?
I czy zwykle jest dużo chętnych do tej specjalizacji?
Qrczę, ja tak pytam, a nikt jeszcz nie pwoiedział,
że się tam kiedykolwiek dostanę, heh ;)
Dzięki za adres strony, nigdy się na nią nie natknęłam wcześniej :)
-
.:Odylia:.
primo-studia aktorskie trwają 4 lata; secondo-mają dwie specjalizacje aktorstwo dramatyczne i wlasnie pantomimiczno-ruchowe;terzo-tak,musisz tłuc wszystkie przedmioty jak aktor "zwykły" :) przez 2 lata po czym mozliwe(a raczej powinno tak być) ze odchodzą niektóre przedmioty właśnie na rzecz tych potrzebnych do specjalizacji -postaram sie dowiedziec ,ktore... i wreszcie quarto-chetni na specjalizacje to nie problem-problemem jest dostac sie na aktorstwo :P ,ale co do liczebnosci specjalizacji p-r to z tego co wiem tegoroczny czwarty rok nie liczyl chyba wiecej niz 10 osob