SYLVIE GUILLEM

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Father

Post autor: Father »

Tak, zrobil on na mnie duże wrażenie a nawet powiem, że pomógł mi inaczej spojrzeć na sztukę. Szczególnie go polecam każdemu młodemu adeptowi baletu.
" wzruszenie jest potrzebne aby przygotować człowieka do nieznanej przyszłości"-(gdzieś to czytalem). Uaważam, że to dobrze konweniuje z zakończeniem wywiadu. :smile:
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

Wywiad rzeczywiście bardzo ciekawy, szczególnie, że pokazał Sylvie jako szalenie interesującą, charyzmatyczną kobietę - proszę, nie zrozumcie mnie źle, mam na myśli to, że prócz tego, że jest charyzmatyczną tancerką, to musi być także bardzo ciekawą, barwną osobą, z silnym charakterem i nietuzinkową osobowością. Pewnie dla wielu baletomanów to truizm, ale mnie ten wywiad bardzo mile zaskoczył, czytałam z przyjemnością. I nie mogłam powstrzymać się od porównania opowieści Syvie Guillem do autobiografii Plisieckiej, która zawsze już będzie mi się kojarzyła z silną osobowością rozdartą między pasją a perfekcją.
Anucha

Post autor: Anucha »

Wywiad serio ciekawy i jestem mile zaskoczona. Sylvie to chyba naprawdę kobieta sympatyczna i z charakterem i baardzo mnie to cieszy ;))
Mam takie pytanko: czy ktoś może wie czy jej książka Invitation jest dostępna w Polsce? Ostatnio dogrzebalam się o niej na stronie S.G. i zainteresowała mnie. Widziałam tylko ze jest po francusku ( strona amazon czy jakoś tak).
Dziękuje :))
Ayaka

Post autor: Ayaka »

Sylvie Guillem zapowiada zakonczenie kariery tanecznej z koncem 2015 roku bedzie miala wtedy 50 lat. Pozegnalny spektakl ma sie odbyc w Japoni.
http://www.dansesaveclaplume.com/actualites/sylvie-guillem-annonce-sa-retraite-pour-2015/
jaromir

Post autor: jaromir »

W 2015 była w Łodzi na festiwalu, dziwi mnie , ze nie ma wpisów dot. tego wydarzenia.
ODPOWIEDZ