Tak, zrobil on na mnie duże wrażenie a nawet powiem, że pomógł mi inaczej spojrzeć na sztukę. Szczególnie go polecam każdemu młodemu adeptowi baletu.
" wzruszenie jest potrzebne aby przygotować człowieka do nieznanej przyszłości"-(gdzieś to czytalem). Uaważam, że to dobrze konweniuje z zakończeniem wywiadu. :smile:
SYLVIE GUILLEM
-
martini_rosso
Wywiad rzeczywiście bardzo ciekawy, szczególnie, że pokazał Sylvie jako szalenie interesującą, charyzmatyczną kobietę - proszę, nie zrozumcie mnie źle, mam na myśli to, że prócz tego, że jest charyzmatyczną tancerką, to musi być także bardzo ciekawą, barwną osobą, z silnym charakterem i nietuzinkową osobowością. Pewnie dla wielu baletomanów to truizm, ale mnie ten wywiad bardzo mile zaskoczył, czytałam z przyjemnością. I nie mogłam powstrzymać się od porównania opowieści Syvie Guillem do autobiografii Plisieckiej, która zawsze już będzie mi się kojarzyła z silną osobowością rozdartą między pasją a perfekcją.
Wywiad serio ciekawy i jestem mile zaskoczona. Sylvie to chyba naprawdę kobieta sympatyczna i z charakterem i baardzo mnie to cieszy ;))
Mam takie pytanko: czy ktoś może wie czy jej książka Invitation jest dostępna w Polsce? Ostatnio dogrzebalam się o niej na stronie S.G. i zainteresowała mnie. Widziałam tylko ze jest po francusku ( strona amazon czy jakoś tak).
Dziękuje :))
Mam takie pytanko: czy ktoś może wie czy jej książka Invitation jest dostępna w Polsce? Ostatnio dogrzebalam się o niej na stronie S.G. i zainteresowała mnie. Widziałam tylko ze jest po francusku ( strona amazon czy jakoś tak).
Dziękuje :))