Choreografia i techniki tańca - nowe studia w Łodzi!

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
aalijaa

Post autor: aalijaa »

Joanna zrobila problem z niczego...Gdy zadalam jej pytanie na forum,nie mialam zadnych zlych intencji,zeby sie zle odezwac,a to co napisalam wg mnie bylo normalne i nikogo nie obrazilo.Ciesze sie,ze inne osoby patrza na to podobnie jak ja i tak to odbieraja :) ... Mam jeszcze pytanie do "poinformowanych" ;) czy w Łodzi na tym kierunku choreografia i taniec glownie przewidziany jest balet?Wogole nie wiem czy to ogloszenie jest z tego roku bo na stronce AM w Lodzi nie ma informacji o takiej specjalnosci....Pozdrawiam :):)
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Strona z dokladnymi danymi podana jest w posicie Joanny (z tego co pamietam). Informacje na niej napewno sa aktualne bo sama sprawdzalam. Na tym kierunku taniec klasyczny nie jest glowna specjalizacja, w programie przewidziane sa rozne techniki tanca, oraz m.in anatomia.
Powinnas dokladnie przeczytac kilka pierwszych postow a znajdziesz interesujace Cie informacje.
Tranquility

Post autor: Tranquility »

czy ktoś wybiera się w tym roku na te studia ?
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Słyszałam, że kilka osób z gdańskiej OSB się tam wybiera. Jeśli jest taka potrzeba to mogę dowiedzieć się o szczegóły.
Julie

Post autor: Julie »

ale to normalnie nmasz wyksztalcenie wyzsze i normalnie masz magistra i mwoisz ze zdalas studia czy tlyko masz licencjat"?[/list]
Tranquility

to są studia 3-letnie licencjackie.
Czajori

Post autor: Czajori »

Jak myslicie, jak będzie wyglądał egzamin ruchowy na ten kierunek? Czy będzie to lekcja a vista, czy jakas luźniejsza forma, typu podskakiwanie do rytmu, kilka prostych przekątnych i krótki układ do powtórzenia (jak w Teatrze Muzycznym)?
Tranquility

ja bym obstawial za lekcją.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

teraz dopiero czytam ten temat i muszę coś dodać nie na temat, bo umrę... (zobowiązuję się usunąć ten post za kilka dni)

skąd taka awersja do Łodzi???
Gdybym mogła to zaprowadziłabym Was do b fajnych miejsc i poznała ze świetnymi ludzmi i wtedy może byście zmienili zdanie...
Ja nie jestem rodowitą Lodzianka - mieszkam tu od studiów- i nie wyobrażam sobie żeby mieszkać gdzie indziej.
Zawsze pociągał mnie tu duch dawnej świetności- wille obok rozlatujących się kamienić , duch tej dawnej ziemii obiecaneji itd.

A współcześnie? Zapewniam Was że można tu żyć bardzo przyjemnie. A studia w Łodzi to było dla mnie coś fantystycznego, więc polecam

Serdecznie pozdrawiam wszystkich, którzy się ze mną nie zgadzają...
Tranquility

post luźno łączy się z tematem, więc mozna go zostawić.

ja powiem tak: w Łodzi nigdy nie byłem, ale żadnych awersji przed ewentualnym studiowaniem tam nie mam... wiem, że są tam fajne i ciekawe miejsca, tak relacjonowali znajomi. [size=9:6d5ed8bf0d]choćby Coffees & Toffees czy HONEY BUNNY ;)[/size:6d5ed8bf0d]

a co do tego kierunku studiów, tak wracając do tematu, to może pojawiły się już jakieś konkretniejsze informacje, np. kto tam będzie wykładał ?
ODPOWIEDZ