Lustra w sali baletowej

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Agacior13

Post autor: Agacior13 »

ja myśle że luztra sa bardzo potrzebne ponieważ kiedy widzisz sie w lustrze to wiedizsz co robisz zle i nadczym musisz popracować . pozdro.;* :)
basiawysocka1

Post autor: basiawysocka1 »

Pytanie związane z lustrami jak u was na slach są one ułożone?
Agacior13

Post autor: Agacior13 »

sala na której najczesciej ćwicze jest prostokatna i po lewej od wejścia są lustra na csłej długści ściany a na wprost i po prawej na ścianie są drązki ;)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Na przeciwko drążka, na największej ścianie :)
larme

lustra

Post autor: larme »

myślę że są niezbędne pomagają poprawić technikę
Nati

Post autor: Nati »

[quote:7a1f340fd5="aankaa_baletnica=)"]Na przeciwko drążka, na największej ścianie :)[/quote:7a1f340fd5]

to chyba niefajnie tak.... ćwicząc przy drążku nie widzimy sie w lustrza bo są one po drugiej stronie, tak??

u mnie wraz z drążkami są lustra.
Poza tym uważam, ze nie tylko w salach baletowcyh powinny byc lustra, kazda technika wymaga tego , zeby móc się samemu ocenic i poprawic :)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

No właśnie fajnie. Jak drążek jest na tej samej ścianie co lustra to jest dla mnie bezsensu, bo przecież jest za blisko i sie nie widzimy, a jak dalej odejdziemy to drążek zasłania...
Maron

Post autor: Maron »

a moim zdaniem właśnie lustro powinno być przy drążku... i jeszcze na ścianie wolnej, bez drążka.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Stanie blisko lustra pomaga skupić się na poszczególnych częściach ciała, a obserwowanie się z odległości jest bardzo korzystne przy poprawianiu poz.
Joanna

Post autor: Joanna »

Moim zdaniem lustro na scianie z drazkiem jest bez sensu, bo przeciez nigdy nie patrzy sie w te strone - tylko albo na przeciw siebie, albo w strone srodka sali. Nie mozna sobie nagle ustawic glowy w druga strone...
Lusto po przeciwnej scianie co drazek jest bardzo wygodne, bo przy wiekszosci cwiczen mozna sie zobaczyc i skorygowac.
ODPOWIEDZ