Czy nie jest za późno by zacząć tańczyć?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Pewno, że warto spróbować :D
Ja myślę Guśko, że na zawodowe tańczenie (osb) trochę za późno, ale tak normalnie, dla siebie, w prywatnej szkole to nie za późno. Zresztą różnie bywa :D
W każdym razie życzę wam powodzenia. W osb czy tam w prywatnej szkole.
guśkaa

Post autor: guśkaa »

Dziekuje anka i nawzajemnie;) No wlasnie ja chce dla siebie ale jak bedzie sie zobaczy;) A ty jestes zawodowa tancerka?
Książe Benno

Post autor: Książe Benno »

Aankaa nie,anka jeszcze sie edukuje a po skonczeniu Centrum zostje sie tancerzem :shock: ?????
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Fajnie by było jakbym była zawodową tancerką, ale 14-latki nimi nie bywają raczej :D
Tak jak napisał Książe Benno jestem uczennicą Krakowskiego Centrum Baletowego i Tańca Współczesnego. Można zdać dyplom w Warszawie, a czy się zostanie tancerzem/tancerką to chyba zależy indywidualnie od osoby...
Marysia W

Post autor: Marysia W »

[quote:dab5b77236]wg. mnie nie jest za późno bo nawet ludzie co maja 30 lat zapisują się na balet.[/quote:dab5b77236]
Ale Ci ludzie zapisują się by tańczyć dla SIEBIE, amatorsko. :roll:

Ja myślę, guśko, że jakbyś się zaparła i postarała, kto wie...
Książe Benno

Post autor: Książe Benno »

[quote:0055fbc89d="Marysia W"]Ale Ci ludzie zapisują się by tańczyć dla SIEBIE, amatorsko. :roll:[/quote:0055fbc89d]
A czy ja napisałem że oni się zapisują na balet żeby zostaś profesjonalistami!? Ja tylko stwerdziłem jakie są fakt, bo faktem jest że ludzie którzy mają 30l. zapisuja sie na balet...
guśkaa

Post autor: guśkaa »

Wlasnie chce zaczac jak najszybciej zeby ta moja 'wena' i chec robienia tego nie zmalala ale nie wiem czy to jest mozliwe. Czy zajecia zaczynaja sie wokreslonym czasie czy mozna dolaczyc do jakiejs grupy?
Joanna

Post autor: Joanna »

Wszystko zależy od szkoły, do której się wybierasz na zajęcia.
Polineczka

Post autor: Polineczka »

Nie martw się na pewno znajdziesz jakaś szkołe dla siebie. ja też chodze na balet od 3 lat, ale nie do szkoły baletowej tylko do klas baletowych. Powsatły one w 2004 roku. Już wiele razy występowaliśmy w teatrze i jeżdziliśmy do Szczecina lub Słubska. I także miałśmy w teatrze taj jakby lekcje otwartą tylko na scenie był prezydent miasta i inni. Nie przejmuj sie na pewno znajdziesz dla siebie jakąś szkołe :D
annna

Post autor: annna »

no to teraz kolej na mnie ;)

mam 17 lat (prawie 18 ) i chciałabym spróbować baletu... nie myślę aby zostać profesjonalistką, a tylko i wyłącznie tańczyć dla przyjemności :) to było moje marzenie jak byłam jeszcze dzieckiem ;)

może polecilibyście mi coś, udzielili jakiś rad? czy znajdę jakieś kursy, szkółki w Katowicach?

z góry thx za pomoc :roll:
ODPOWIEDZ