sezon 2011-12 Polski Balet Narodowy
O kurczę, szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, mam teraz bilety na "wersję z Popowem", a chyba mnie nie stać na pójście jeszcze raz :)[/quote]
Przyjdź na wejściówkę i oklaskujmy razem Yaroshenkę. Niestety warszawka nie doceniła jeszcze tego znakomitego przedstawienia i - jak widzę na planie sprzedaży - będzie sporo wolnych miejsc.
Przyjdź na wejściówkę i oklaskujmy razem Yaroshenkę. Niestety warszawka nie doceniła jeszcze tego znakomitego przedstawienia i - jak widzę na planie sprzedaży - będzie sporo wolnych miejsc.
-
venus-in-furs
Nie wiem, czy docenianie lubi niedocenianie czegoś można tak mierzyć, szczególnie, że np. Kopciuszek to coś powszechnie znanego, na co rodzice chcą zabrać dzieci, na co dzieci chcą iść. Deszcze są dość niszowe, to fakt, i zdziwiłabym się, gdyby biegły na to tłumy. Wydaje mi się, że lepiej mieć zaangażowaną widownię, niż ciała siedzące na krzesłach :D
Sama na Deszcze idę trzeci raz, ale nie skusiłabym się chyba gdyby nie to, że chcę to pokazać komuś ważnemu.
Hmmmm, wejściówka.... ;>
Sama na Deszcze idę trzeci raz, ale nie skusiłabym się chyba gdyby nie to, że chcę to pokazać komuś ważnemu.
Hmmmm, wejściówka.... ;>
własnie, i nie przesadzajmy z "warszawką" - Polacy generalnie, poza wyedukowana przez Spotkania Baletowe Łodzią, na balet chodza tylko na to co znają (Czajkowski) albo na bajke w tytule (Kopciuszek) i lekture (Romeo i Julia) Cenie te balety niezmiernie i uwielbiam ale trzeba edukować, edukować i jeszcze raz edukować w dziedzinie baletu.
Dlatego nagłosnijmy sukcesy PBN i głosujmy na Krzysztofa Pastora w plebiscycie Gazety Wyborczej Wdechy 2011
http://cjg.gazeta.pl/CJG_Warszawa/1,104436,10955357,Mamy_nominacje_do_Wdech_2011_.html
Dlatego nagłosnijmy sukcesy PBN i głosujmy na Krzysztofa Pastora w plebiscycie Gazety Wyborczej Wdechy 2011
http://cjg.gazeta.pl/CJG_Warszawa/1,104436,10955357,Mamy_nominacje_do_Wdech_2011_.html
-
Sagittaire
Tak Venus - przyjdź - ja też będę na debiucie Jaroshenki (a raczej powinnam powiedziec na debiucie Gabdullina, który równiez w tym dniu ma swój debiut :)). I debiutuję do tego wejście na Deszcze na wejściówkę, bo za każdym razem, jak byłam na Deszczach, to co drugie miejsce na parterze było wolne i zawsze sobie obiecałam, ze następnym razem na ten konkretny, mało oblegany balet, nie przepłacam za bilet (chociaz stresik jest, jak widze,jak się dobrze sprzedają miejsca na 29I).
-
venus-in-furs
-
Sagittaire
Co drugie miejsce wolne na parterze ? czyli mozna przyjśc i na wejsciowke siedizec gdzie sie chce?
No to czuję sie "oszukany", bo na 29 01 kupilem na parterze jakis czas temu bilety i wydawalo sie , ze o miejsca nie jest łatwo.
A swoja droga to ciekawy balet, bylem w zeszlym roku, co prawda trudno bylo sie połapac kto jest kto, raczej ktorzy, bo grup jest kilka, po drugim razie bedize lepiej.
No to czuję sie "oszukany", bo na 29 01 kupilem na parterze jakis czas temu bilety i wydawalo sie , ze o miejsca nie jest łatwo.
A swoja droga to ciekawy balet, bylem w zeszlym roku, co prawda trudno bylo sie połapac kto jest kto, raczej ktorzy, bo grup jest kilka, po drugim razie bedize lepiej.
-
venus-in-furs
[quote:86584bc93c="Sagittaire"]Boże, co za tragiczne obsady Bajadery na luty. Kurczę aż się chce płakac. A to taki cudowny spektakl, jak jest dobrze obsadzony......[/quote:86584bc93c]
Sagittaire, nie wzywaj Pana Boga nadaremnie i weź może pastylkę na uspokojenie zanim ponownie będziesz przesadzać na forum. Z obsad wynika, że te przedstawienia zatańczą najlepsi w Polsce tancerze: Dryl, Liashenko i Żuk – Bajaderę, Popov, Woitiul i Yaroshenko – Solora, Fiedler i aż trzy uzdolnione debiutantki jako Gamzatti (Ebihara, Kipshidze i Siplatova – daj im szansę zanim zwątpisz!), Koncewoj, Woitiul i Yaroshenko – Złotego Bożka itd. Zatem cóż to za „tragedia” - poza tym tragicznie nieodpowiedzialnym wpisem? Że brak Twego aktualnego idola? Fakt, ale może nie starczyło już dla niego miejsca, może trzeba było jechać obejrzeć go w Sewilli... Dla mnie ta obsada świadczy jedynie o tym, że w Polskim Balecie Narodowym jest teraz z kogo wybierać, aby pokazywać „ten cudowny spektakl” - tu się zgadzam. A może po prostu to Ty masz teraz problem, którą obsadę wybrać dla siebie? Moja rada: zobacz wszystkie i wtedy daj upust swojej literackiej fantazji. Z zaciekawieniem poczytam.
Sagittaire, nie wzywaj Pana Boga nadaremnie i weź może pastylkę na uspokojenie zanim ponownie będziesz przesadzać na forum. Z obsad wynika, że te przedstawienia zatańczą najlepsi w Polsce tancerze: Dryl, Liashenko i Żuk – Bajaderę, Popov, Woitiul i Yaroshenko – Solora, Fiedler i aż trzy uzdolnione debiutantki jako Gamzatti (Ebihara, Kipshidze i Siplatova – daj im szansę zanim zwątpisz!), Koncewoj, Woitiul i Yaroshenko – Złotego Bożka itd. Zatem cóż to za „tragedia” - poza tym tragicznie nieodpowiedzialnym wpisem? Że brak Twego aktualnego idola? Fakt, ale może nie starczyło już dla niego miejsca, może trzeba było jechać obejrzeć go w Sewilli... Dla mnie ta obsada świadczy jedynie o tym, że w Polskim Balecie Narodowym jest teraz z kogo wybierać, aby pokazywać „ten cudowny spektakl” - tu się zgadzam. A może po prostu to Ty masz teraz problem, którą obsadę wybrać dla siebie? Moja rada: zobacz wszystkie i wtedy daj upust swojej literackiej fantazji. Z zaciekawieniem poczytam.