Forumowe korepetycje baletowe
Trzeba wchodzić bardziej na nogę w przód,z rękoma, nie zostawiać ich z tyłu a łączyć przed sobą,nie "rozkręcać "się,te same zasady co w piruetach en dedans(podkręcać piętę itp.)No i najważniejsze to dokręcać każdy piruet do kierunku.Ja osobiście tańczę zawodowo,ale nie przypominam sobie żadnego specjalnego preparation.
bywa.
[quote1c="owca524"] nie przypominam sobie żadnego specjalnego preparation.[/quote1c]
na wstęp battement w przód, na plie. Potem wejście na noge na battement,druga idzie na pase z tyłu. Podstawiamy noge, która była na passe, a druga znowu w battement. Ręce idą z arabesque do I pozycji. Mam nadzieję, że chociaż trochę wyjaśniłam
na wstęp battement w przód, na plie. Potem wejście na noge na battement,druga idzie na pase z tyłu. Podstawiamy noge, która była na passe, a druga znowu w battement. Ręce idą z arabesque do I pozycji. Mam nadzieję, że chociaż trochę wyjaśniłam
Dziewczyny mam dość duży problem. Zawsze miałam płytkie plie, od roku pilniej nad nim pracuję (tj. częściej je robię np. podczas suszenia włosów
). Widzę małą poprawę, ale jednak nadal moje plie nie powala. Czy coś jest nie tak z budową mojego ciała, czy to kwestia rozciągnięcia Achillesów?
Czy macie jakieś sposoby na pogłębienie plie?
Z góry dziękuję
Georgia~
Czy macie jakieś sposoby na pogłębienie plie?
Z góry dziękuję
Georgia~
Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie
Ćwicz Achillesy i rozciągaj łydki. Podczas robienia plie pilnuj kolan, muszą iść na boki, "patrzeć" na 3 palec u stóp. Pamiętaj też żeby nie przenosić ciężaru ciała na wnętrze stóp a opierać go na zewnętrznej krawędzi.
Plie pogłębi się po jakimś czasie. Poprawi się też wybicie przed skokiem.
Ćwicz Achillesy i rozciągaj łydki. Podczas robienia plie pilnuj kolan, muszą iść na boki, "patrzeć" na 3 palec u stóp. Pamiętaj też żeby nie przenosić ciężaru ciała na wnętrze stóp a opierać go na zewnętrznej krawędzi.
Plie pogłębi się po jakimś czasie. Poprawi się też wybicie przed skokiem.