HELENA KARPUCHINA-ODKRYCIE BALETU

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Paula

Post autor: Paula »

Oj to prawda. Bo później to ma się wrażenie że wszystko robi się źle, bo Pani wiecej razy zwraca uwagę Tobię niż innym uczennicom, nawet tym tańczącym jak ekhm "pokraki". A później okazuję się że to wcale nie tak. Pamiętam jak czytałam artykuł o Elenia i jak Pani porawiała jej układ rąk...i cały czas było źle. Czyli...zawsze się coś znajdzie :)
Nefretete

Post autor: Nefretete »

a ja pamietam, że kiedyś w wywiadzie Paulina Wycichowska powiedziała, że będąć w SB musiała zatańczyć na 5 by dostać 4 (to tak a propos mam i córek - tancerek)
Czajori

Post autor: Czajori »

Wydaje mi się, że ci zdolniejsi uczniowe otrzymują trochę więcej uwagi od nauczycieli, podobnie jak i najsłabsi - bo w obu przypadkach nauczyciele wiedzą, że tych uczniów stać na więcej i nie pozwalają im na lenienie się.
Co do pisowni imienia Bohaterki tego wątku, to choreografka, z którą obecnie pracuję, uczyła Ją w gdańskiej sb i mówi o Niej per "Helenka". :)
Paula

[quote:cdddbf7064="Czajori"]mówi o Niej per "Helenka". :)[/quote:cdddbf7064]

A co mówi :)
Tanc...

Post autor: Tanc... »

Wszyscy mówią do niej Helenka ,a pisze się Elena - czyli tak jak w danym kraju pisze się imiona - np : jan i john i.t.d.albo piotr i pietia( nie mam czcionki rosyjskiej ) :lol: pozdrawiam Czajori - jak tam zakwasy po przerwie ?( po zajęciach ?)
Czajori

Post autor: Czajori »

Dzięki za troskę, Tanc, całkiem nieźle się trzymam :)
A co moja choreografka mówi o Elenie? Cytuję: "Bardzo zdolna dziewczynka" :D
Paula

Hihi :) Cóż za odkrycie :)

P.S. Pozdrowienia dla twojej choreografki :)
Tanc...

Post autor: Tanc... »

[quote:295b76e636="Czajori"]Dzięki za troskę, Tanc, całkiem nieźle się trzymam :)
A co moja choreografka mówi o Elenie? Cytuję: "Bardzo zdolna dziewczynka" :D[/quote:295b76e636] Helenka tańczy w sobotę "Giselle" szkolne przedstawienie - Giselle - II akt ( Helenka tańczy z S.Woźniakiem ) w Operze Bałtyckiej.
Paula

Mam nadzieję że znajdą sie jakieś zdjęcia :)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

no to z góry gratulujemy Helence - z TAKIM partnerem - to czysta przyjemność. Bedzie uroczą Giselle na pewno.
ODPOWIEDZ