O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Father

Post autor: Father »

[quote:d0b32607e7="Agnieszka P."]o zalowali ze zburzyli pomnik z nowej huty,[/quote:d0b32607e7]
Ja też ten pomnik bym zostawił i inne też zwłaszcza ku czci zniewolonych Czerwonoarmistów ale Lenin i Stalin- von!
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

no tak w tej armii czerwonej, to latwo nie mieli: z glodu umierali, jedli co im sie ukrasc udalo np surowe ziemniaki z polskich pol albo zakonserwowane eksponaty z ludzkich płodów z Akademii Medycznej we Wroclawiu :) . Ale przynajmniej z pragnienia nie umierali, bo o ile jedzeniu Stalin nie pomyslal, to o tym, zeby kazdy zolnierz mial bimbru ile w siebie wleje to i owszem :D

Prawda , ze mam spracyficzne poczucie humoru? :D

a tak powaznie, ja F. uwazam , ze na tej samej zasadzie jak Stalin na pomnik nie zasluguja tez ludzie, ktorzy niszczyli nasza gospodarke i odpowiadaja za to, ze nie zyjemy dzis na stopie takiej jak Hiszpanie, bo to zawsze sie mowi i takie sa analizy ekonomiczne, ze gdyby ustroj zapoczatkowany w 20leciu miedzywojennego (poniekad wowczas tez okropnie niedojrzaly) trwal do 1989 r, to zyloby sie u nas jak w Hiszpanii, Grecjii itd.

Ale nie w tym rzecz, rzecz w moim odczuciu w tym, ze taka byla historia ze te pomniki sie stawialo. I jako przypomnienie tego winny zostac.

Popastrz F niedlugo mlodzi ludzie z epoki internetu, to przestana kojarzyc jakies takie fakty z PRL, te pomniki to by bylo takie przypomnienie, ze byl taki czy inny, ktory sobie rzadzil wtedy w Polsce i kazal sobie pomnik wystawic
Sagittaire

a i dzieki za piosenke :) mi sie bardzo dobrze dobrze kojarzy z dziecinstwem :) a z kilkanascie lat jej nie slyszlam :)
Torin

Post autor: Torin »

No cóż rzutem na taśmę ale jednak jeszcze 8 marca :)
Naaaaajlepsze życzenia wszystkim naszym przemiłym (a są inne ?? :) ) Paniom składa Torin.
Czasem spóźniony a czasem ino cierpiący na choooolerną migrenę facet ;)

Torin
p.s.
w dodatku zaciekły antykomunista ;)
Sagittaire

pamiętajcie o zmianie czasu w nocy z dzis na jurto :D
Siunia

Post autor: Siunia »

A tam, zmiana czasu. Godzina dla Ziemi!
Lovett

Post autor: Lovett »

Właśnie :)
20:30 - 21:30 gasimy światło! 8)
sisha945

Post autor: sisha945 »

y.. ja jak zwykle nie poinformowana.. zmienia sie o godzine do tyłu<np z 9 na 8. czy do przodu? :D
Sagittaire

zaraz zaraz; niech pomysle, bo mi sie zawsze myli; kradną nam godzine z zycia, czyli o 2giej przestawiamy na 3cia.
Zgadza sie?; nic nie poplątałam?
raisa

Post autor: raisa »

Tak, zgadza się. ;/ Niestety zabierają nam godzinkę snu (w moim przypadku)
ODPOWIEDZ