Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kostaryka

Post autor: Kostaryka »

jeden, max 2
Bisiuka

Post autor: Bisiuka »

1 na pewno nie. To dla kogo robią xxx i xxxx nie mówiąc o xxxxx.
Moja koleżanka uważa że ma szeroką stopę.
A ok. 10 cm to ile x?
sisha945

Post autor: sisha945 »

ja mam 10 cm okolo, i mam xxx
Agacia4

Post autor: Agacia4 »

ja mam 8,5cm i mam xx ale w pointach o rozmiar większych miałam x i też było ok.
agata5x00

Re: Bloch -twardość

Post autor: agata5x00 »

[quotee6="Alleoya"]Który z modeli Blocha jest najbardziej miękki?
Czy Balance European nadaje się na początkujących? Trudno je wyrobić?[/quotee6] Ja osobiście bardzo polecam Balance European, bardzo wygodne, stabilne, dobre dla każdego i oczywiście śliczne :) Najlepsze pointy jakie miałam
agata5x00

Post autor: agata5x00 »

[quoted6="Cheryl"]Ja miałam B-morph, European Balance i teraz używam Serenade Strong.
Z wszystkich byłam bardzo zadowolona - w szczególności z Balance, ale niestety były dla mnie za miękkie i zmieniłam model.
Jak na razie Serenada Strong się sprawdza ;)[/quoted6] Mam prośbę, czy mogłabyś bliżej opisać B-morph i Serenade? Zastanawiam się nad jednym z tych modeli, chodzi mi o takie informacje typu: czy łatwo ustać, czy nie są jednak niestabilne, mają jakieś wady, czy są po prostu niewygodne.
agata31

Post autor: agata31 »

Wiesz co wdaje mi się, czy wygodne czy niewygodne, to na każdą stopę bedzie inaczej..
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

po przeglądnięciu tematu (ała moje oczy...) chciałabym zapytać, czy ktoś ma jakieś pozytywne wspomnienia z pointami Sansha soprano?
madziadziama5

Post autor: madziadziama5 »

a ja bym chciała zapytać jakie pointy polecacie dla osób z małym podbiciem? konkretnie chodzi o sanshe albo grishko. Moja pani powiedziała że raczej muszę zmienić puenty bo nie stoje na całych czubkach na miększe, a mam sansha recitale...
co polecacie?
sisha945

Post autor: sisha945 »

ja bym poleciła .. mocne wyrobienie tych point. wyginanie rękoma - lub moj ulubiony sposob - chodzenie w pointach normalnie po domu kilka godzin :)
no i ćwiczyc podbicie - nie musi byc duze, wazne zeby stopa się wzmocniła :)
ODPOWIEDZ