mężczyźni w balecie

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

a ja podziwiam meski wyskok ;) i piruety ;)
Tanc...

Post autor: Tanc... »

Mężczyźni - tancerze - ( geje, ciotki i.t.d. ) to już naprawdę dawna przeszłość . Owszem bywają osoby zmanierowne ,ale nic z innych tego typu podejrzeń . :D Tancerze - mężczyźni są normalni bez jakiś tam .....naleciałości i często pięknie tańczą a jeszcze lepiej partnerują kobietom - tancerkom - i to i to :D
Maron

Post autor: Maron »

[quote:4a5e017be9="aankaa_baletnica=)"]ja jednak wole ogladac wariacje żeńskie...[/quote:4a5e017be9]
a ja lubie najbardziej oglądać pas de deux :P

a co do wariacji panów to najlepiej sie ogląda gdy ma buźkę romantyka i gdy mu nie widać za bardzo... ;)
Marysia W

Post autor: Marysia W »

Ja też wolę zdecydowanie wariacje żeńskie.
Ale mężczyźni w balecie są okej... a w pas de deux szczególnie. ;)
Gość

Post autor: Gość »

Mi tam mężczyźni w pas de deux tak średnio sie podobają - głównie w addagio. Właściwie ich rola oogranicza się do sprawowania funkcji ruchomego drążka.
Jeśli chodzi o wariacje to lubie zarówno żeńskie jak i męskie - wydaje mi się, że trudno jest w ogóle jedne do drugich porównywać.
Goosia

Post autor: Goosia »

rzeczywiście ja sobie tego nie wyobrażam. Pozatym w grand pas de deux znacznie bardziej podobają mi sie wariacje męskie :P ale to tez zalezy od wykonania i od doboru tancerzy. ogólnie zawsze rola żeńska jest taka bardziej interesująca, ale to chyba tylko i wyłącznie przez pointy :roll:
Tanc...

Post autor: Tanc... »

A wszystko to - partnerowanie - to jest tak : tancerka pięknie kręci piruety na pointach ale partner musi wyczuć kiedy ją zatrzymać ( partnerując jej np: w pas de deux ) dać jej impuls nawet chwytem dłoni , kiedy ma się wybić w górę .Bardzo ważne i niełatwe zadanie dla mężczyzny i dla jego partnerki - muszą być "zgrani" tak po krótce tyle 8)
A jeśli chodzi o poszczególne popisy ( wariacje ) to już zależy od danej choreografii w danym spektaklu co jest bardziej widowiskowe a co mniej - choć może być wysiłkowo dużo trudniejsze a np: dla widza mniej efektowne i.t.d. :D
gonia

Post autor: gonia »

cóż, może odnowie wątek... nie wiem, czy ten filmik już był na forum, ale.... cóż
http://www.youtube.com/watch?v=k10vqQ0hPAU :lol:
ODPOWIEDZ