Jak to jest z tą wagą?!

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Columbina

Post autor: Columbina »

Podpucha, nie podpucha, ale mimo wszystko zdjęcie mogłaby wkleić. Przecież chyba nie ma się czego wstydzić... Ona jest dumna, że tyle waży przy takim wzroście. A ja gdybym była taka jak ona mówi to pewnie nie miałabym siły wstać z łóżka...

Lady_Miśka... dalej czekamy na zdjęcie :)
Czajori

Post autor: Czajori »

Podpucha, prowokacja albo fikcja literacka - tak czy inaczej proszę o zakończenie offtopu!
Lady_Miśka

Post autor: Lady_Miśka »

Dobrze offtopu koniec. Ale zdj. będą.
Namida

Post autor: Namida »

Jak patrzyłam na dziewczyny co chodzą do szkoły baletowej to faktycznie wszystkie są szczupłe. I ja miała tam iść? Myślę, że wagi bym takiej nie utrzymała (patrząc na to co jest teraz). Ja nawet nie jestem jakoś specjalnie "niechuda", tylko mam taką figurę... klepsydra? tylko szersza w środku .
No dobra. Dość odbiegam od tematu.
Przy moim wzroście powinnam ważyć 36 kilo. (nie patrzcie się tak na mnie, więcej nie urosnę już)

Podziwiam was z tą Waszą wagą :)

napaplałam jakieś dziwne nieskładne rzeczy, bo to mój pierwszy post na forum
Joanna

Post autor: Joanna »

to ile masz wzrostu, 1,40? pytam z ciekawosci.
Namida

Nie. 155 :)
no jak się odejmie 120 to uzyskujemy 35, ja się odejmie 115 to 40. i tak nie moja waga.
Oliv

Post autor: Oliv »

Nawet nie wiecie jak macie dobrze że jesteście posiadaczkami plaskich brzuszków, smukłych nóg zgrabnego tyłka itd. ja przez to ze jako dziecko byłam wieksza to nie poszlam na egzamin do sb. Po kilku latach moja waga się unormowała ale to i tak nie jest to i tak za dużo waże (60kg 165cm). Gdybym mogła zacząć życie od nowa to bym sie nie dała przekarmiać jako kilkuletnia dziewczynka i bym wiercila rodzicom dziure w brzuchu żeby mnie zapisali do szkoły baletowej. Żeby nie robić off topu to nawiązując do art o anoreksji chciałam dodać że to media są głównie odpowiedzialne za to że masa dziewczyn katuje sie drakońskimi dietami, forsuje sie na siłowniach itp. Gdyby w telewizji nie pokazywali chudych dziewczyn jako jedyny obiekt pożądania mężczyzn to by było o wiele lepiej.
A tak nawiasem to czemu w reklamach jakiś batoników występuja chude laski?
(nie zebym coś miała do chudych dziewczyn, ale chodzi mi o to że media robią z nas głupich)

CHYBA POMYLIŁAM TEMATY ;( O JA GŁUPIA GĘŚ. Przepraszam jestem nowa i troche sie pogubiłam.
Namida

[quote:2b7b16419c="Oliv"]Gdybym mogła zacząć życie od nowa to bym sie nie dała przekarmiać jako kilkuletnia dziewczynka [/quote:2b7b16419c]
tu się zgodzę
Ja zawsze byłam drobniutka i mama stwierdziła że nie mogę się ruszać po posiłku. No i teraz mamy 50 kilo żywej masy
Father

Post autor: Father »

[quote:dd3d1b4b19="Oliv"]dyby w telewizji nie pokazywali chudych dziewczyn jako jedyny obiekt pożądania mężczyzn to by było o wiele lepiej.[/quote:dd3d1b4b19]
Ja bardzo Was przepraszam za wtrącanie się ale nie wytrzymałem
Zapewniam Was Czcigodne Dziewczyny, że bardzo chude laski nie znajduja uznania w oczach mężczyzn!!. No chyba że nadludzko ładnie tańczą to w drodze wyjątku można je uznać ale pod warunkiem ,że są ubrane w długie paczki. :lol:
Olimpia

Post autor: Olimpia »

No niby tak Father, ale... media jednak sugerują "delikatnie", że szczupły = piękny, szczęśliwy, kochany, dobry, mądry etc. etc. etc.
I być może jest tak, że facetów nie kręcą wieszaki, ale jednak takie właśnie kobiety są ukazywane jako przykładowe obiekty pożądania.
Ale to jest generalnie temat na dłuuugą dyskusję.
ODPOWIEDZ