Choreografia i techniki tańca - nowe studia w Łodzi!

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Kropa-88

Post autor: Kropa-88 »

ogolnie studia nie sa trudne, przymuja osoby, ktore z tancem nie mieli wczesniej, albo malo do czynienia, egzamin - pikus, choc byly osoby ktore sie nie dostaly. Ogólnie to pozytyw, no i zaleta jest to ze to sa studia, a nie kursy, choc slyszalem glosy ze na kursach idzie sie nauczyc wiecej niz na tym kierunku, no ale wybor nalezy do ciebie
alexa07

Post autor: alexa07 »

Aha... hmmm no to szczerze troche mnie zdziwiles.... no ale po kursach nie ma sie dyplomu prawda..... a tu sa jednak studia.... mam takie pytnie ty tam studiowales? i na egzamin jaka etiude miales?? ludzie przygotowywali bardziej klasyczne, jazzowe czy modern?? :)
Kropa-88

Post autor: Kropa-88 »

Wiesz, duzo sie traci, bo sa to sudia zaoczne, na WSHE masz dzienne, wiec ich siatka godz wyglada upelnie inaczej, ja obecnie jeszcze jestem studentem tej specjalnosci na AM, etiude przygotowywałem z tańców ludowych a dokładnie z mazura. Co do innych, to różnie, z klasyki mało ludzi, a w zasadzie z mohego roku nikt nie wystawiał etiudy.
Mimo wszystko polecam,
alexa07

Aha dzieki bardzo za odpowiedz... wlansie dla mnie lepiej jest ze to sa studia zaoczne bo dziennie chce robic filologie polska :) :) i osobiscie jakos bardziej do mnie przemawiaja studia na AM niz na WSHE ale to tylko moje osobiste odczucie :D
magentte

Post autor: magentte »

alexa07 mam dokładnie takie same odczucia :D. Pewno można się jeszcze dodatkowo zapisać gdzieś w łodzi na jakieś zajęcia ze współczesnego :)
alexa07

Noo dokladnie a pozatym ja i tak mam zamiar ciagle tanczyc w moim obecnym zespole.... magentte czy tez wybierasz sie w tym roku na te studia?? spotkamy sie na egzaminnie :D
magentte

Post autor: magentte »

Nie, ja dopiero za rok będę na rekrutacji i maturę pisać, ale możesz mnie informować jak wygladały egzaminy i jak mam nadzieję się dostaniesz, to i jak jest na studiach :D
alexa07

No spoko :D mam nadzieje ze sie dostane :) no i napewno napisze po egzaminach jak tam wgl bylo...ale niestety 19czerwca jest egzamin, a dopiero 8 lipca wyniki do tego czasu to chyba umre ze stresuu :D
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

będzie dobrze, zobaczysz :)

Alexa , czy jestes z Łodzi?
alexa07

Nie, nie jestem z Łodzi... mieszkam niedaleko... nooo i mam nadzieje ze jakos dam rade z tymi egzaminami :D
ODPOWIEDZ