Jak to jest z tą wagą?!

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

jaką nadwagę? W wieku 11 lat? Wszystko jest super zwłaszcza ze wkraczasz w okres szybkiego rosnięcia ciała
cherryxjelly

Post autor: cherryxjelly »

tez wydaje mi się że dobrze waże ;) tylko tutaj zobaczylam ze ktos napisal ze od wzrostu odejmujemy 120;o musialabym wazyc 35... ale wydaje mi sie ze to za mało
Gość

Post autor: Gość »

po pierwsze ważny jest też wiek, płeć, etap rozwoju itp.
a poza tym w myśl tej zasady dziecko o wzroście 120 nie powinno ważyć nic, a poniżej 120 musiałoby mieć wagę ujemną ;)
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

Ja słyszałam o 110 i 115, ale 120 to dla mnie nowość. Poza tym uwaga wyżej bardzo słuszna. Odpowiedzcie mi proszę, ile ma ważyć moja siostra o wroście metr jedenaście centymetrów?
BMI u normalnych ludzi (czyt. nie-tancerzy) chyba generalnie się sprawdza, chociaż mam kilka koleżanek, zdecydowanie zdrowych i wyglądających normalnie, a do tej magicznej osiemnastki be-em-i-kowskiej brakuje im kilka dobrych punktów. Sama według tych norm mam niedowagę (aha, jasne...) przy wzroście metr sześćdziesiąt cztery, wadze trochę ponad czterdzieści osiem kilo. Wydaje mi się, że to trochę za dużo na tancerkę (hmmm, potencjalną tancerkę :wink: :roll:), ale w końcu ciągle dojrzewam i katowanie się chorymi dietami nie wchodzi w grę. A słodycze i inne świńśtwa z reguły staram się sobie odpuszczać, nie ze względu na wagę, a to, że te rzeczy są po prostu dla nas szkodliwe i już. Chociaż nie mam nic przeciwko nieregularnym odstępstwom od tego postanowienia - mam ogromną słabość do wszystkiego, co zawiera w sobie chociaż ułamek czekolady :D.
Zgadzam się z raisą - zbyt chuda tancerka nie wygląda dobrze. Jak na taką patrzę, mam wrażenie, że zaraz połamią się jej wszystkie kości. Oczywiście tancerka bardziej przy kości również nie wchodzi w rachubę - ze względów estetycznych i czysto praktycznych :wink:...
Kostaryka

Post autor: Kostaryka »

łaaaa ebaleciaro jesteś wysoka a TY ciągle rośniesz! <zonk> ja przy 163 cm ważę 52 kilo, i planuję troszkę zrzucić <kilo może dwa>; na ferie ważyłam 47 i muszę powiedzieć że strasznie chudo nie wyglądałam, ale zmalały mi piersi i w łydkach strasznie straciłam! no a tak to jeszcze z talii mi trochę zeszło i z ud, lecz nie w tak widocznym stopniu jak w 2 pierwszych.

z natury jestem szczupłą postacią więc te 5 kilo więcej jakoś strasznie widoczne nie jest <pewnie tylko ja je widzę>, aczkolwiek te 2 kilo mogłoby mi ubyć
Torin

Post autor: Torin »

<złośliwość mode on>
[quote:8850f7cb9f="Kostaryka"]2 kilo mogłoby mi ubyć[/quote:8850f7cb9f]
Byle nie z biustu :)
<złośliwość mode off>

Torin
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

To forum coraz bardziej mnie fascynuje...

Myślisz, że jestem ZA wysoka? Mam nadzieję, że już nie urosnę za dużo, tylko że mam dopiero trzynaście lat... ale podobno osoby o małej stopie są niższe (podobno!). Czy 36-37 to mała stopa?

Może bym zaczęła palić, od tego się nie rośnie, prawda :roll: :wink:?

A tak poza tym, to chciałabym was prosić (już ostatni raz), żebyście trzymali za mnie kciuki w sobotę, bo to tak naprawdę za jakiś jeden dzień. Ponieważ to nie jest temat moich egzaminach, więc nie rozpisuję się, o tym, jak bardzo się denerwuje i że chyba nie wytrzymam w tej ciągłej baznadziejnej niepewności, i że tak bardzo chciałabym być już "po", ale najlepiej znać już wyniki... tak więc, módlcie się razem ze mną :wink:.
Kostaryka

Post autor: Kostaryka »

nie myślę że jesteś za wysoka, bo co to znaczy być po prostu lub do czegoś ZA wysokim?
uważam że jak na 13 lat jesteś wysoka :)

i nie stresuj się, wszystko pójdzie jak z płatka!
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

[quote:f06dceaee8="ebaleciara"]Może bym zaczęła palić, od tego się nie rośnie, prawda [/quote:f06dceaee8]

pal, pal,. strujesz sie, przejdziesz dymem :D

Kciuki trzymam :) . Wszystko bedzie dobrze :)
julianka

Post autor: julianka »

W BMI jest napisane, że poniżej 18,5 jest niedowaga.
Ja mam 18,6,a na t.klasyczny jestem zagruba.
Jakie jest odpowiednie BMI dla tancerek?
ODPOWIEDZ