Ksiazki, czyli co czytacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kawka

Post autor: Kawka »

Brzmi ciekawe, właśnie spojrzałam w katalog online Biblioteki UW, ta seria jest dostępna, na pewno przeczytam i wydam opinię :)
julianka

Post autor: julianka »

[quote:d95e29d73d="Nataszaa"][quote:d95e29d73d="Katia"][quote:d95e29d73d="Nataszaa"]"Oskar i pani Róża"[/quote:d95e29d73d]

Ja to chyba oglądałam w telewizji... To jest o takim chłopczyku chorym na białaczkę?[/quote:d95e29d73d]

Tak. Pisze on listy do Boga, w którym opisuje swoje codzienne szpitalne życie. Ostatni list jest napisany przez panią Różę (nazywaną przez niego "Ciocią Różą"), która pisze, że Oskar umarł. Ta książka jest niesamowita. W ogóle cała postać Róży kreowana dla Oskara jest niepowtarzalna. Tą książkę naprawdę trzeba przeczytać.[/quote:d95e29d73d]

Ooo....tak ta książka wzrusza i jest wspaniała...Ja jej co prawda nie czytałam, ale mam audiobook'a :)
Gosia066

Post autor: Gosia066 »

Ostatnio wpadła mi w ręce ta oto książka http://czytac-nie-czytac.blogspot.com/2010/11/tancerka-degasa-kathryn-wagner.html ,nie czytałam więc nie będę oceniać,ale może ktoś już z was miał okazję ja przeczytać,to chętnie posłucham opinii. :)
Kawka

Co do serii o Annie - przeczytałam, krótkie, czyta się szybko, ale osobiście mi nie przypadło do gustu, ot takie czytadło do poduszki, a co najgorsze wszystkie zdarzenia były do przewidzenia :wink: , jeśli chodzi o zalety - porusza ciekawe aspekty psychologiczne.

Tancerkę Degasa niedawno wyhaczyłam w empiku, jestem na 50. stronie, póki co mogę powiedzieć, że książka ma bardzo ładny wstęp :wink:
julianka

[quote:714b5002c5="Kawka"]Tancerkę Degasa[/quote:714b5002c5]

Ja właśnie prosze mame żeby mi taką książke kupiła :)
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

[quote:dd4bae8386="Kawka"]Tancerkę Degasa niedawno wyhaczyłam w empiku, jestem na 50. stronie, póki co mogę powiedzieć, że książka ma bardzo ładny wstęp :wink:[/quote:dd4bae8386]

I jak tam, godna polecenia? Trafiłam na nią ostatnio, już miałam kupować, ale fakt, że to debiut dziennikarki ze Stanów jakoś mnie zniechęcił. Może niesłusznie.
Giselle12

Post autor: Giselle12 »

Ja polecam Chmielewską, szczególnie "Wszyscy jesteśmy podejrzani"- genialne i naprawdę śmieszne. Polecam również trylogię "Brzydcy", "Śliczni", "Wyjątkowi" i kontynuację "Nieważcy 1,2". Akcja dzieje się w przyszłości. W Brzydkich jest wiele naprawdę mądrych aluzji do współczesności.
Kawka

jak przeczytam, to wydam opinię :wink:

[quote:2c58768a52="venus-in-furs"][quote:2c58768a52="Kawka"]Tancerkę Degasa niedawno wyhaczyłam w empiku, jestem na 50. stronie, póki co mogę powiedzieć, że książka ma bardzo ładny wstęp :wink:[/quote:2c58768a52]

I jak tam, godna polecenia? Trafiłam na nią ostatnio, już miałam kupować, ale fakt, że to debiut dziennikarki ze Stanów jakoś mnie zniechęcił. Może niesłusznie.[/quote:2c58768a52]
jaromir

Post autor: jaromir »

Wczoraj kupiłem książkę nie nową TANCERZ - biografia R Nurjeva - zaczynam czytać.
julianka

Ja czytam książki Jacqueline Wilson.....

Na razie przeczytałam "Bad girls" i czytam teraz "Best friends"..... książki na prawdę świetne.

Szczerze polecam :D

PS. Ja czytam po angielsku... żeby się nikt nie dziwił, że nie ma tego na "polskich" półkach i w języku polskim.... :roll:
ODPOWIEDZ