Ksiazki, czyli co czytacie
-
Hydroxizina
[quote:3d2f99f70a="jaromir"]Wczoraj kupiłem książkę nie nową TANCERZ - biografia R Nurjeva - zaczynam czytać.[/quote:3d2f99f70a]
Książka jest świetna, ale to nie biografia! To fikcja literacka, trochę tylko oparta na faktach. Ale i tak czyta się ją świetnie :)
Z książek o tancerzach czytałam również klasyczną już autobiografię Plisieckiej, którą się świetnie czyta oraz autobiografię Margot Fonteyn, którą uwielbiam jako tancerkę, ale niestety, nie jako pisarkę
Książka jest świetna, ale to nie biografia! To fikcja literacka, trochę tylko oparta na faktach. Ale i tak czyta się ją świetnie :)
Z książek o tancerzach czytałam również klasyczną już autobiografię Plisieckiej, którą się świetnie czyta oraz autobiografię Margot Fonteyn, którą uwielbiam jako tancerkę, ale niestety, nie jako pisarkę
-
kaarolinka
[quote:0b5f7c7857="julianka"]Ja czytam książki Jacqueline Wilson.....
Na razie przeczytałam "Bad girls" i czytam teraz "Best friends"..... książki na prawdę świetne.[/quote:0b5f7c7857]
ja też je czytalam,chyba nawet wszystkie dostepne w bibliotece,ogólni fajna jest seraia media rodzinne, moze troche dziecinne,ale madre, zwlaszcza [i:0b5f7c7857]Dziecko ze śmietnika[/i:0b5f7c7857] a takie baletowe to [i:0b5f7c7857]Szkoła,balet...- [/i:0b5f7c7857]seria
Na razie przeczytałam "Bad girls" i czytam teraz "Best friends"..... książki na prawdę świetne.[/quote:0b5f7c7857]
ja też je czytalam,chyba nawet wszystkie dostepne w bibliotece,ogólni fajna jest seraia media rodzinne, moze troche dziecinne,ale madre, zwlaszcza [i:0b5f7c7857]Dziecko ze śmietnika[/i:0b5f7c7857] a takie baletowe to [i:0b5f7c7857]Szkoła,balet...- [/i:0b5f7c7857]seria
-
Chiaranzana
ja ostatnio w końcu się zabrałam za i przeczytałam The Dancer's Way. poradnik z NYC Ballet odnośnie żywienia, stresu i takich tam takich. niby dużo cennych wskazówek i porad, ale tak naprawdę nie mają odniesień do naszych polsich realiów tanecznych. co jest zresztą napisane na wstępie; że książka nie koniecznie może zmienić życie tancerza poza NYCB, ale może udzielić mu parę wskazówek :)
można ją kupić w empiku:
http://www.empik.com/the-dancer-s-way-the-new-york-city-ballet-guide-to-mind-body-and-nutrition-hamilton-linda-h-new-york-city-ballet,2820796,ksiazka-p
można ją kupić w empiku:
http://www.empik.com/the-dancer-s-way-the-new-york-city-ballet-guide-to-mind-body-and-nutrition-hamilton-linda-h-new-york-city-ballet,2820796,ksiazka-p
Ja jaki czas temu przeczytałam zakupioną w internecie książkę o tancerzu z Chin: "ostatni tancerz mao (jest również film na podstawie książki, ale wiadomo że to drugie jest zawsze lepsze) i się w niej zakochałam. Książka jest wspaniała i momentami bardzo wzruszająca. Pokazuje że bez ciężkiej pracy nic nie osiągniemy.