Międzynarodowy Dzień Tańca - 29 kwietnia

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Nefretete

Międzynarodowy Dzień Tańca - 29 kwietnia

Post autor: Nefretete »

Jakie macie plany w związku z tym wyjątkowym dniem? Czy w Waszych miastach, szkołach, zespołach, jakoś szczególnie się go obchodzi?

A tutaj link do tegorocznego przesłania:

http://www.wolnastrefa.republika.pl/miedzynarodowydzientanca/13.htm
źrodło: wolna strefa - serwis tańca: www.wolnastrefa.republika.pl
Kasia G

Post autor: Kasia G »

w Warszawie pieknie sie skłąda i będzie tego dnia premiera wieczoru Kyliana! Prawdziwe świeto tańca!!!
Nena

Post autor: Nena »

Świetne święto :D

U mnie się go jakoś nie obchodzi... Ale ja zrobię sobie prywatnie uroczyste obchody... Strzeżcie się :twisted:
Nefretete

Polski Teatr Tańca przygotowuje w tym roku na Międzynarodowy Dzień Tańca premierę - "Miasta kobiet" - wieczór złozony z trzech choreografii: Iwony Pasińskiej, Iwony Olszowskiej i Aleksandry Dziurosz. Przygotowania idą pęłną parą :) a ja nie mogę się już doczekać.
sisi

Post autor: sisi »

mmmm jakieś szczegóły? chyba się pojawię - brzmi świetnie
fredka

Post autor: fredka »

jka jestem ze Zduńskiej Woli - male miasto gdzieś między Łodzią i Kaliszem. U nas organizujemy Dzień Tańca. Najpierw bedzie przegląd wszystkich zespołów tanecznych działających w Miejskim Domu Kultury, a wieczorem Kielecki Teatr Tańca pokaże spektakl "Prophetie" Thierrego Vergera - modern jazz underground.
No i oczywiście potem mamy dwa dni warsztatów z ludźmi z KTT.
My tak bedziemy świętować.
pozdrawiam :wink:
Nefretete

[quote:ec8931d3f3="sisi"]mmmm jakieś szczegóły? chyba się pojawię - brzmi świetnie[/quote:ec8931d3f3]

bliższych szczegółów jeszcze nie ma, poza tym, że premiera będzie miała miejsce jak już wspomniałam - 29 kwietnia, na Scenie Rozmaitości o godzinie 19.00.
Mogę dodać, że jedna z choreografii będzie bardzo zabawna, do tego stopnia, że uczestniczące w niej tancerki nie mogą czasem powstrzymać smiechu na próbach :)
gonia

Post autor: gonia »

Ja do teraz nie wiedziałam, że takie święto istnieje :) ale to super! i świetnie się składa- jak mi się zdaje 29 kwietnia mamy zespołową "impreze" (galę)
sfra

Post autor: sfra »

A ja organizuję w mojej szkole wieczór artystyczny - TETE A TETE AVEC LA DANSE. Będzie to pokaz róznych form tanecznych - od afro , przez balet i teatr tańca do firedance - mam nadzieję, ze się wszystko uda.
Julcia

Post autor: Julcia »

My mamy (Ognisko Baletowe) mamy koncert dla rodziców, a z tego co ja wiem to w Szczecinie odbędą się warsztaty - Kinasfera 2006 i pokazy związane z nimi. I to chyba niestety tyle.
ODPOWIEDZ