Piosenki do HIP-HOPU !;))
Piosenki do HIP-HOPU !;))
Witam;) za pare dni mam casting do grupy tanecznej zajmującej sie hip-hopem i chciała sie Was tutaj zgromadzonych;D zapytac czy znacie jakies utowry do których mogłabym sobie poćwiczyc taniec?Jeżeli tak to prosze piszcie tytuły i autorów i jak odrazu mozecie to powiedzcie mi na co zwraca sie najwieksza uwage na takic castingach i czy sa zadawana równiez jakies pytanie i wogóle jak wygląda przebieg takiego castingu ,co musze z soba zabrać ?
Wiesz... Widziałam casting do grupy tańca nowoczesnego (chodzi o to, czy o breakdence?). Myślę, że liczy się przede wszystkim swoboda, lekkość ruchów, poczucie rytmu i kondycja. Możesz trochę 'pokiwać się' ;) do np. "Let's get it started" Black Eyed Peas i muzyki ogólnie muzyki tego zespołu. Pytań zwykle nie zadają, chyba, że o wcześniejsze doświadczenia. Zabierz ze sobą przede wszystkim wygodne ubranie (jakieś dresy, adidasy itp.) i dobry humor - często zwraca się uwagę przede wszytkim na to, czy taniec sprawia Ci przyjemność.
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
HipHop - przede wszystkim utwory Pussycat Dolls (szczególnie dla dziewczyn), Black Eyed Peas, Ciara, Missy Elliott [te cztery pozycje mają utwory baaardzo taneczne], Outkast, Ludacris, Usher, [color=darkblue:b0b1cbd482]Pharrell Williams[/color:b0b1cbd482], utwory z Lil' Johnem [znaczy wszystkie piosenki w których się wydziera w tle ;)] niektóre utwory Justin Timberlake'a, Nelly Furtado [z nowej płyty]...
Beakdance - trudno sprecyzować, ale powinny się nadawać wszelakie remixy FatBoy Slima. przede wszystkim obejrzyj sobie filmy o break'u, przyda ci się ;)
[color=darkblue:b0b1cbd482]poprawiłem błąd w imieniu i nazwisku wykonawcy.
Tranq.[/color:b0b1cbd482]
edit: dzięki Tranq, sorki za niedopatrzenie ;)
Beakdance - trudno sprecyzować, ale powinny się nadawać wszelakie remixy FatBoy Slima. przede wszystkim obejrzyj sobie filmy o break'u, przyda ci się ;)
[color=darkblue:b0b1cbd482]poprawiłem błąd w imieniu i nazwisku wykonawcy.
Tranq.[/color:b0b1cbd482]
edit: dzięki Tranq, sorki za niedopatrzenie ;)
-
Dancer in the rain
-
Tranquility
-
inscrutable.m