Balet dla 5-latki - Kraków

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
margola

Balet dla 5-latki - Kraków

Post autor: margola »

Witam
Moja 5-letnia córeczka postanowiła jakiś czas temu, że zostanie baletnicą ;-)
Ze względu na lokalizację biorę pod uwagę 2 miejsca w Krakowie, gdzie mogłabym ją zapisać - Krakowskie Centrum Baletowe i Tańca Współczesnego przy ul. Kościuszki oraz Studio Baletowe Opery i Operetki przy ul. Koletek (tam podobno ćwiczą młodsze grupy, a starsze na ul. Tomasza).
Dziewczyny, proszę doradźcie, co wybrać. Mała jest pełna zapału, a jednocześnie jest dośc nieśmiałym dzieckiem. Chciałabym, żeby zajęcia dawały jej przede wszystkim frajdę.
Gdyby szła do Studia Baletowego, to raczej do klasy 5-6-latków (ze względu na to, że najmłodsza grupa ma zbyt wcześnie dla mnie zajęcia - nie zdążyłąbym jej dowieźć). I tu też mam wątpliwość - czy mała sobie poradzi? Bo ta wspomniana grupa powstał rok temu, więc dziewczynki chodziły na balet przez cały rok szkolny. Napewno plusem będzie dla niej to, że w tej grupie jest jej dobra koleżanka...
Mocno liczę na Wasze opinie!

z góry dziękuję i pozdrawiam
M.
Nati

Post autor: Nati »

niestety nie jestem z Krakowa, więc nie mogę polecić Ci, które studio jest lepsze... ale polecam takie właśnie, gdzie dzieci są uczone poprzez zabawę, ale też nie pomijając 'poważnej nauki'. Znam nauczycieli, którzy zbyt regorystycznie podchodzą do nauki tak młodych uczniów, przez co dzieci często się zniechęcają i nudzą. Najlepiej by zajęcia baletowe były przeplatane wesołymi, towarzyskimi zabawami (które oczywiście rozwijają taneczną i KREATYWNĄ stronę dzieci). Sama uczę takie maluchy i wiem jaką frajdę im to sprawia!
Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru! ;)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja jestem uczennicą Centrum i zapraszam. Młodsze grupy tworzą się więc nie będzie musiała nadrabiać. Zajęcia prowadzi młoda osobą i myślę, że są fajne i ciekawe :D
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

A ja mogę polecić Szkołę Baletową w Krakowie, gdzie jest b.miła atmosfera i przyjazne zajęcia:-)
Adres www szkoły: www.sbkrakow.nq.pl
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

nasza str. to www.taniecwkrakowie.republika.pl , trzeba wybrać tę szkołe która sie pani najbardziej spodoba, każda z nas o swojej szkole mówi jak najlepiej, ja osobiście chodzę do centrum i zapewniam że nauczyciele są profesjonalni, atmosfera w grupach między nami bardzo miła
Julia

zajecia dla maluchow

Post autor: Julia »

Witam,

Polecam serdecznie Krakowskie Centrum Baletowe i Tanca Wspolczesnego. Wprowadzamy teraz specjalny program dla maluchow :-). Klasy eksperymentalne dla dzieciakow beda prowadzone w oparciu o doswiadczenia szkol amerykanskich i angielskich.

Nasz kontakt: www.taniecwkrakowie.republika.pl

Krakowskie Centrum Baletowe i Tańca Współczesnego
Kraków; ul. Kościuszki 24
telefon: 502 675 307
adres mailowy: centrumtanca@op.pl

Klasy maluchow juz ruszyly.
Bezposrednich informacji mozna zasiegnac pod podanym nr tel lub mailem. Moj numer kontaktowy to 510-711-461, pod ktorym bede dostepna od 16 wrzesnia po moim powrocie z Nowego Yorku.

Pozdrawiam serdecznie z Lincoln Center i Broadway Dance Center :)

Julia
baletmistrz z krakowa

Post autor: baletmistrz z krakowa »

No to ja polecam serecznie Krakowska Zawodową Szkołe Baletową na ulicy Dietla;) Naprawde warta uwagi;)
pozdrawiam
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja myślę, że Margola musi sama wybrać szkołę najlepszą dla jej córki i szkołę, która najlepiej jej się spodoba. Śnieżka ma racje pisząc, że każdy poleca swoją szkołę. I w sumie każdy prawo polecając ją, bo jak jemu się tam podoba i jest zadowolony to innym też teoretycznie powinno.
Margola wyraźnie napisała, że chce wybrać pomiędzy Studiem, a Centrum ze względów lokalizacyjnych nie komplikujmy jej i nie dodawajmy kolejnych szkół.
Powodzenia w wyborze :D
Columbina

Post autor: Columbina »

Jeśli masz wybierać miedzy tymi dwoma szkołami to polecam Ci Krakowskie Centrum Baletowe i Tańca Współczesnego. Znam osobiście osobę, która prowadzi zajęcia dla najmłodszych i sama swoje dziecko zapisałabym tylko do niej! :)
Sil

Post autor: Sil »

Witam serdecznie
Podpinam sie pod pytanie :wink:

Moja 6 letnia corka od przeszlo roku prosi aby zapisac ja na balet, lub taniec Powiedzialam ze jezeli wytrwa w postanowieniu do wakacji i jej sie "nie odwidzi" zapiszemy ja.
I mam taki sam dylemat jak moja przedmowczyni.

Mam jeszcze jedna corke 3 letnia i tutaj obawiam sie ,iz bedzie problem kiedy starsza bedzie chodzic mlodsza tez bedzie chciala... :roll: czy sa zajecia dla tak malych dzieci?

Pozdrawiam i zaglebiam sie dalej w lekture forum ;)
ODPOWIEDZ