Prywatna Szkoła Baletowa Katowice

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
dimi

Prywatna Szkoła Baletowa Katowice

Post autor: dimi »

[URL=http://terpsy1.webpark.pl/]Prywatna Szkola Baletowa[/URL] w Katowicach- podobno dorośli mogą uczestniczyć w zajęciach jako wolni słuchacze- czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z ta placówką? jak ksztaltują się ceny zajęć i jak one wyglądają? jak liczne są grupy?
porky

Post autor: porky »

Ja uczęszczam do tej szkoły. Szkoła bardzo dobra, pedagodzy równierz. Cenny są różne ale nie przekraczają 200zl miesiecznie, godzin jest bardz bardzo dużo. po 10h-15h w tygodniu. Musisz przyjść i pogadać z panią dyrektor.
dimi

Post autor: dimi »

Zastanawiam się właśnie między ta szkolą a zajęciami w Novej. w Novej jest bardzo sympatyczna atmosfera, ale zajęcia są 2 razy w tygodniu i w takich średnio odpowiadajacych mi godzinach. Podejście "pani Instruktor" jest jednak bardzo indywidualne, a grupy niewielkie. Nie wiesz czasem, czy zastanę kogoś w tej szkole w godzinach porannych/wczesnopopołudniowych?
porky

Nie, zajecia w naszej szkole są od godziny mniejwiecje 16-20:30. I wtedy nalerzy się kontaktować, jest to szkoła prywatna realizujaca normalny program nauczania szkoły baletowej.
Juulia

Post autor: Juulia »

Witam !
Ja mam jedno pytanie, czy w Warszawie znajduje się prywatna szkola baletowa ??
Gość

Post autor: Gość »

ogólnie nie ma szkół prywatnych - tzn nie ma szkół, które działały by na dokładnie takich samych zasadach (np. przedmioty, kadra, liczba godzin, zasady przyjęć, forma funkcjonowania, przyznawany dyplom itp i - nie oszukujmy się - poziom) jak państwowe, tylko za pieniądze (chyba jedyna, która kończy się dyplomem to Krakowska Zawodowa Szkoła Baletowa)
są studia, w których zajęcia odbywają się codziennie, oraz takie, w których zajęcia są 1 albo kilka razy w tygodniu
tyle tytułem wstępu. w warszawie nie ma takiego miejsca. są różne studia, szkółki, warsztaty itp.

napisz może dokładnie czego szukasz (czego oczkujesz od zajęć)?
Juulia

o to własnie mi chodziło :) Dziekuję
porky

przepraszam bardzo, ale w mojeje szkole otrzymuje się dyplom tancerza zawodowego, taki sam dyplom jak po po publicznej szkole baletowej. Zalerzy to od tego cyz dana placówka jest wpisana w rejestr Ministerstwa Kultury. ;) To taka jedna poprawka z mojej storny. A różnica w poziomie jest owszem ale nie zawsze, zalerzy czy ktoś chce i czy ma talent.
sisha945

Post autor: sisha945 »

gdzies wyczytłam ze do prywatnych szkoł baletowych przyjmuja tez starsze osoby (wolni słuchacze czy cos)
jak to wyglada w Katowicach?
Juulia

Na stronie prywatnej SB w Katowicach masz troche informacji ...

LINK w pierwszym poście ...
ODPOWIEDZ