Wysłany: Sob Cze 14, 2008 1:48 pm III Ogólnopolskie Spotkanie Najmłodszych Tancerzu w Gdańsku.
Mam pytanie, czy ktoś z Was względnie Waszych znajomych bierze udzial w tym -konkursie? no i czy będziecie dopingować Konkursowiczów?
Biorą w nim udział uczniowie klasy III i IV z wszytkich pięciu polskich szkół baletowych OSB/
19 CZERWCA - losowanie brry trzymajcie kciuki
20 Czerwca - I etap- czyli selekcja masowa (buuuu)
21 Czerwca - II i III etap (różnia się godziny dla klas) - 'Nadzieja na lepsze jutro"
22 Czerwca - Gala - no i sukces końcowy..
Zapraszam Was czytelnicy -hobbiści kunsztu baletowego do wsparcia (trzymaniem kciuków, dłubania słonecznika, oklaskiwania itp) wszyskich tych, którzy biorą udział.
Oczywiście, że będę Was wspierać, zapewne nie tylko ja ,ale i rodzice, krewni znajomi uczniów. Trzymam kciuki i pamiętajcie, że Ci którzy zostali wybrani do konkursu sa już wyróżnieni i prawie laureatami.
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. Havelock Ellis
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. Havelock Ellis
Związek z tańcem: uczeń-ekstern w osb
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 1:08 pm
To ja dodam że Zuzanna Kidziak otrzymała najwyższe noty ze wszystkich a jej nauczycielka (p. Warszec) tytuł najlepszego pedagoga. Bardzo dobrze
Zuzia jest osobą utalentowaną no i wszyscy uczestnicy z warszawskiej osb którzy pojechali otzrymali wyróżnienia. Warszawa pokonała gdańsk
Zresztą patrząc na wyniki ilość najlepszych absolwentów (konkurs ze szczecina) ma ich najwięcej w Polsce.
To tak na marginesie najlpeszej osb w Polsce;P
_________________ Bycie TANCERZEM nie jest kwestią posiadanych w danej chwili umiejętności, lecz STANEM UMYSŁU i gotowości poświęcenia życia dla tańca.....
Były tylko wyróżnienia jako najwyższa forma nagrody.
Byłam, widziałam laureatów i mam bardzo mieszane uczucia. Myślę, że jurorzy nie byli obiektywni. Mimo wszystko gratulacje dla wyróżnionych i wszystkich uczestników, bo samo uczestnictwo to wielka wygrana.
Moim zdaniem nagrody były słusznie rozdane. Osoby naprawdę bardzo dobre dostały je. Niektórzy tańczyli świetnie inni mniej aczkolwiek wszyscy mi się podobali.
Paweł Nowicki jest z IV klasy z Gdańska-takie sprostowanie.
Warszawya na 7 uczestników -wyróznienia dostało 6 stauetek
Poznań na 7 uczestników(1nie przyjechała) 2statuetki
Gdańsk na 14 uczestników (1nie wystapił) 5 statuetek
Bytom na 12 uczestników - 1 statuetka
łódź na 5 uczestników -2 statuetki.
Poziom był różny-każda szkola ma inny system nauczaczania. Warszawa- widać, ze mają najwieksze obycie ze sceną. W ogóle to impreza udana, rywalizacja była , faworyci nie zawiedli.
A faktycznie się pomyliłam co do klasy.
Przepraszam.