Związek z tańcem: tancerka
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 6:14 pm
Cytat:
Jest mi ciężko pokazywać pozytywne emocje w rumbie która jest polega na uwodzeniu partnera przez partnerkę..
No właśnie o tym mowa.
Mam 14 lat, ale tańczę balet, i zeby zacząć towarzyski, musiałabym balet porzucić. Z tego powodu mam wątpliwości, nie wiem co wybrać. Niestety.
_________________ "Zapytasz: po co to wszystko? Odpowiedź jest prosta: ponieważ postanowiłaś zostać tancerką."
Związek z tańcem: oby wieczny!
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 8:44 pm
Mistrzyni świata rozpoczęła taniec w wieku 15 lat. Mój trener też. I ja również.
Jeśli czujesz towarzyski, to po prostu idź. Ja nie wiedziałam, że w ogóle istnieje taka szansa. A jednak
Jeśli chodzi o parterowanie, to oczywiście przy dobrych relacjach z partnerem wspólny trening okazuje się być o wiele bardziej efektywny i przyjemny, jednak niestety w t. towarzyskim jest to rzadkość, a więc i gra aktorska staje się czasem niezbędna.
Jedynie w skrajnych sytuacjach, w których partnerzy tak się nie znoszą, że nie mogą na siebie patrzeć, ich 'bariera parkietowa' może być usprawiedliwiona.
wznawiajac temat chciualam powiedziec ze ja w wieku 13 lat zaczelam trenowac taniec towarzyski i trenowalam go 3 lata... nie mialam oporow w okazywaniu uczuc np w rumbie ale to chyba zalezy do czlowieka i jego nastawienia.... teraz od ponad 3 lat naleze do zespolu baletowego i tak szczerze to ciagle sie zastanawaim czy dobra decyzja bylo porzucenie towarzyskiego dla baletu.... mnie pasjonuje taniec sam w sobie i jedyna technika ktorej zniesc nei moge jest hip hop i jego pochodne
_________________ "Tańczy i tańczy... i tańczy, a poza tym przygląda się, jak inni tańczą, i tańczy jeszcze więcej..."
Związek z tańcem: tancerka
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 8:51 pm
Alexa - mam identycznie! Tym bardziej, ze wszyscy zakładają, że skoro tańczę balet, poradzę sobie w każdym rodzaju tańca, i z trudem przychodzi im zrozumienie, że tak nie jest. Ale myślę, że u mnie to 'blokada psychiczna' - nie potrafię nauczyć się kroków hip-hopu (próbowałam!) - on jest taki agresywny.
_________________ "Zapytasz: po co to wszystko? Odpowiedź jest prosta: ponieważ postanowiłaś zostać tancerką."
hip hop wcale nie jest agresywny .. Hip hop to przede wszystkim zabawa, funk i te sprawy, dopiero poźniej zostal zagarniety przez raperów z zachodniego wybrzeza, i ich wojny gangow...
to przykre, ze jest uwazany za jakis taniec przestepcow, Czarnuchów, ćpunów itd..
_________________ It is our choices… that show what we truly are, far more than our abilities.
Związek z tańcem: uczeń
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 9:44 pm
Nataszaa napisał/a:
Mam 14 lat, ale tańczę balet, i zeby zacząć towarzyski, musiałabym balet porzucić. Z tego powodu mam wątpliwości, nie wiem co wybrać. Niestety.
na Twoim miejscu zostałabym przy balecie.. kiedy byłam mała chodziłam na zajęcia z baletu, jednak potem to rzuciłam, nie z powodu niezadowolenia, lecz z innych i gdybym miała możliwość nauki w szkole baletowej- byłoby to dla mnie spełnienie marzeń. Kocham taniec towarzyski, ale obecnie jestem w sytuacji, kiedy szukam partnera od około dwóch lat tańcząc ze znienawidzoną wręcz osobą
Dla mnie osobiscie hip hop tez kojarzy sie z pewnym rodzajem "agresji"... tzn nie mowie ze kazda jego odmina bo jest takze lirycal hip hop i on raczej "agresji" nie zawiera w sobie... co nie zmienia faktu ze za nim nie przepadam i nawet nie jestem w stanie pewnych ruchow wykonac ale to pewnie jest nastawienie i przelamanie sie dlatego tez sadze iz nie wszyscy tancerze musza tanczyc wszystkie techniki... rozumiem ze tancerz musi byc wszechstronny i powinien dawac sobie rade w kazdej technice ale moja pieta achillesowa jest napeeewno hip hop
_________________ "Tańczy i tańczy... i tańczy, a poza tym przygląda się, jak inni tańczą, i tańczy jeszcze więcej..."
Związek z tańcem: oby wieczny!
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 11:21 pm
Jeżeli wcześniej nie miałaś styczności z tańcem towarzyskim, to zapewne trafisz do grupy początkującej, niezależnie od Twojego wieku (jest on tam baardzo zróżnicowany).
Jeśli wytrwasz i dostaniesz partnera, to zapewne pojedziecie na turniej. Są turnieje sportowe dla bardziej zaangażowanych i hobbystyczne dla bawiących się.
Szkoły tańca możecie wyszukać jeszcze szybciej z pomocą wyszukiwarki zajęć FitPlanner To tak na przyszłość. Dużo łatwiej jest wyszukać dany typ kursu tańca, nie tylko towarzyski, ale jak któraś z was będzie chciała poszukać kursu/szkoły tańca to niech wpisze w tym serwisie szukane zajęcia i miasto w którym mieszka/szuka np. "rumba wrocław" dla miasta Wrocławia by zobaczyć jakie są w tej okolicy dostępne szkoły lub po prostu wpisać "rumba". Od razu masz dostęp do grafików zajęć, opinii, możliwości wyboru szkoły która honoruje karty sportowe itp. dogodności.