moj kolega bral kiedys udzial w podobnym konkursie - chodzilo o ilosc glosow w internecie. zmobilizowal kogo sie dalo, glosowanie trwalo chyba ze 2 tygodnie. na 1 dzien przed terminem mial zapewnione 3 miejsce, w niedlugo potem ogloszonych wynikach, okazalo sie ze nagle 'zniklo' mu kilka tysiecy glosow - na tyle zeby spadl poza nagradzane miejsce... a 'wygrala' praca ktora przez wiekszosc konkursu raczej na to logicznych szans nie miala...
z drugiej strony - zakladajac uczciwosc organizatora - musza istniec i istnieja narzedzia pozwalajace na rejestrowanie unikalnych glosow. tak jak w wyborach - nie mozemy przeciez zaglosowac na 'swojego' 10 razy owszem, moznaby glosowac zawsze z innego IP, ale to juz logistycznie wymagaloby poswiecenia.
Ale tu można głosowac co kilkanaście godzin, więc to nawet nie wymaga aż tak dużego poświecenia... Gruuszka napisała, ze co 24 godziny ale mi się udało po 11 godzinach oddac drugi głos. Konkursy są różnie rozstrzygane i organizowane (przykład chociażby koszmarnej wygranej na plakat baletowy w Łodzi)ale zawsze chyba warto próbowac.
Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 8:56 am
No ja na razie nie mogę zagłosować bo oddałem głosa gdzie indziej - ale pomysł słuszny i jak najbardziej warty poklikania więc w stosownym czasie na klikam
Torin
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!!