Związek z tańcem: uczeń,miłośnik i in.
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 3:56 pm
White_Odetta napisał/a:
Ja dziś kupiłam body w Gattcie. Jets na ramiączkach, bawełniane. Miły materiał i tak dalej, ale wkurza mnie to, że ma zapięcie w kroku, że tak się wyraże. Jakoś mnie to irytuje.
Ja również kupiłam body w Gattcie-mam podobne odczucia. Zapięcie irytujące do granic!
Co do Twojego pytania o stanik - nie wiem jak inne dziewczyny - wydaje mi się,że ma znaczenie to, czy nosisz lycrę czy bawełnę - nie noszę lycry, ale chyba biust bez stanika lepiej się prezentuje pod lycrą, niż pod bawełną... jak sądzisz?
_________________ *Miej zawsze w sercu Nadzieję*
*Cierpienie szlifuje serce jak diament*
*Radę,którą dajesz innym,zastosuj najpierw u siebie*
*I LOVE DANCE*
Związek z tańcem: wciąż się kształcę
Wysłany: Sob Lis 05, 2011 11:52 am
Czy któraś z forumowiczek miała kontakt z tym body?
http://www.do-tanca.pl/pl...rmezzo-3030/100
Głównie interesuje mnie, czy jest miłe w dotyku, wykonane z grubego materiału i czy ma podszewkę obciskającą biust pod spodem
Chodzi mi czy są miękkie w dotyku, rozciągliwe, wygodne. Jak bardzo widać plecy.
Najbardziej zależałoby mi na porównaniu ale wiem że to może być niemożliwe.
_________________ Nie rezygnuj ze swoich marzen, zawsze wierz ze sie spelnia i wierz w kazdy postawiony cel.
Związek z tańcem: tancerka
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 9:10 am
Ja mam dwa kostiumy z drugiego linku, z welurową wstawką: czerwony i granatowy. Bardzo je lubie, nie tracą koloru, ładnie leżą, plecy są średnio odsłonięte (przez te paski), materiał to lycra (błyszcząca), jest dosyć uciągliwy. Czerwony mam już bardzo długo i nadal wygląda jak nowy, granatowy mam krócej, ale też bez zastrzeżeń.
No i ta welurowa góra jest bardzo elegancka.
Kostium z pierwszego linku ma kilka osób w mojej szkole, w sumie jest dosyć ciekawy, nie wiem jak jakościowo, ale wizualnie jest ładny, też się nieźle układa. Mi nie podobają się w nim te "spodenki", ogólnie jest niekoniecznie w moim typie jeśli chodzi o wygląd, ale zapytaj mże kogoś, kto jest włascicilem takiego:)
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 7:36 pm
Czyli że to zdjęcie jest prawdziwe? Bo na różnych zdjęciach inaczej to wygląda, wię cmiałam nadzieję, że nie będzie taki duży... http://paquita.pl/sklep//...uct&prod_id=108 Tam jest coś napisane o jakichś sznureczkach którymi można zwęzic dekolt...
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 9:16 pm
Tak, wydaje mi się, że jest prawdziwe. Jak chcesz mogę Ci przesłać zdjęcie mojego kostiumu na mnie:-)
Sznureczki są z przodu i z tyłu i regulujesz nimi te marszczenia na dekoltach:)
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 10:37 pm
Na 100% tak.
Ja mam tylko jeden kostium który ma tak zakryte plecy, że nie byłoby widać stanika - Wear Moi model Gracie (można kupić na Etiudzie)
A poza tym bardzo polecam:)
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 9:09 am
Uch... No to chyba będę musiała uszyc sama body, bo wszystkie co oglądałam mają za duże dekolty lub są tylko w dziecięcych rozmiarach...
Chociaż w sumie jak ten Cathy ma wszytą cielistą wstawkę, to stanik byłby zbędny wtedy
Wysłany: Sob Lis 24, 2012 10:46 pm Materiały na body
Nie znalazłam odpowiedniego tematu- jeżeli jednak takowy istnieje, to bardzo proszę o wskazanie mi go i, oczywiście, usunięcie tego. Z góry przepraszam.
Chociażby sama firma Grishko oferuje kostiumy z mikrofibry (poliamid+elastan), lycry, bawełny lub mieszanek bawełny z lycrą. Z czego najlepiej kupić body? Który materiał najlepiej przylega do ciała i nie trzeba się bać, że coś niebezpiecznie się 'przesunie'? Może któryś z nich zawsze jest zbyt cienki? Może macie modele body, których nie lubicie/ nie polecałyście, a które byłyby godne kupna.
Związek z tańcem: zaczarowana
Wysłany: Sob Lis 24, 2012 11:21 pm
Ja mam body Blocha, bawełna z dodatkiem spandexu i polecam naprawdę. To, czy nic się nie przesuwa może być kwestią wycięcia body na pupie i z przdu (lepiej nie kupować bardzo wyciętego, wtedy ma się większy komfort podczas ćwiczeń) ale generalnie body taneczne są zrobione tak, aby tego problemu nie było.
Polecałabym najbardziej bawełnę zmieszaną z innym materiałem, bo w bawełnie skóra oddycha. Body Blocha z bawełny są odpowiednio grube i przytrzymują co trzeba (chyba, że w opisie piszą że jest cienkie, ale takich jest raczej mało). A spandex odpowiada za to by materiał się nie sprał i żeby body nawet po wielokrotnym praniu było jak nowe
Wysłany: Nie Lis 25, 2012 3:59 pm
To zależy od osobistych preferencji. Niektóre tancerki wolą body z bawełny, inne z lycry itd. Ważne abyś Ty czuła się dobrze i komfortowo.
Mnie osobiście najbardziej odpowiada materiał z jakiego wykonane są niektóre kostiumy Capezio(z dodatkiem tectalu i lycry), jest dosyć gruby, miły, nie śliski, nie traci kolory.
Średnio lubię bawełne - kostiumy są ciężkie, wolno schną, a szybko robią się mokre, ale za to są bardziej "naturalne" dla ciała.
Na lato najlepszy materiał jaki miałam to nylon lub techni z firmy Yumiko, są tak lekkie, że wysychają w kilka minut na słońcu, bardzo łatwo się je pierze i ślicznie wyglądają. To jedne z moich ulubionych.
Generalnie w sklepach znajdziesz mnóstwo różnych materiałów. Napewno znajdziesz jakiś, w którym będziesz się dobrze czuła:-)
_________________ Happiness only real when shared.
Związek z tańcem: uczennica OSB
Wysłany: Sro Gru 19, 2012 8:17 pm
To prawda, te z Capezio są super ;P
O, ja ostatnio ćwiczyłam w świetnym kostiumie Sanshy z bawelny .Ani za ciepło, ani się nie "klei", jak dla mnie bawełna jest najlepsza jak na kostium w którym się spędza dużo czasu, aczkolwiek z drugiej strony lycra szybko schnie i można ją nawet między zajęciami przeprać w razie co. Wypróbujesz to ocenisz
Wysłany: Czw Gru 27, 2012 8:07 pm
Tak! Moim zdaniem to najfajniejszy materiał na body. Jak lycra, ale trochę grubszy i milszy:) Jest bardzo rozciągliwy, pot widać ow iele mniej niż na innych meteriałach.
_________________ Happiness only real when shared.
Ktoś wcześniej pisał o body firmy Shepa. Zastanawiałam się nad jego kupnem, bo i cena przyzwoita, i lubię rękawki 3/4.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: czy ten kostium ma wszytą podszewkę obciskającą biust? zależałoby mi generalnie na tym. Jak ktoś zna odpowiedźna to pytanie, to bym była bardzo wdzięczna