Waganowa na chomiku http://chomikuj.pl/wozeczek/KSI*c4*84*c5*bbKI/BALET (nie wiem czemu nie chce się poprawnie podlinkować, trzeba przekopiować cały adres)
PS mi ten stary adres działa, tylko trochę czasu zajmuje, zanim się ściągnie
Związek z tańcem: tancerka
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 7:54 pm
Pewnie w antykwariatach. byłam w jednym w którym było bardzo dużo książek baletowych (kupiłam tam m. in. "almanach baletu polskiego"). Myślę, że Waganowa tez by się znalazła, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było. Jak tylko będę wiedziała to napiszę.
Związek z tańcem: amatorski, z pasją
Wysłany: Czw Cze 20, 2013 8:27 pm
Cudownie byłoby mieć "prawdziwie" wydanie Waganowej (piszę "prawdziwej", bo sama mam jedynie wydruk), zwłaszcza, że przecież ta książka ma taki "komercyjny" (przepraszam za słowo) potencjał na wykonanie pięknej graficznie wersji. Oprócz zawartośc merytorycznej mogłaby potencjalnych czytelników zwabić ładnym wydaniem. No i byłby to przepiękny prezent dla pasjonata baletu... Na pewno nie jest to książka, która może się bardzo dobrze sprzedać, co wynika z samej specyfiki i pewnej hermetyczności baletu, ale z drugiej strony przecież z zasady na tak wartościowych rzeczach się raczej nie zarabia. Ja kupiłabym z chęcią, lub nakierowałabym bliskich na taki zakup dla mnie
_________________ Życie jest raczej walką niż tańcem – powiada Marek Aureliusz. Ale nie jestem pewien, czy to prawda. Życie jest najczęściej nie tyle walką, ile męczącym balansowaniem – tanecznym krokiem na palcach - pośród niebezpiecznych sytuacji.
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Pon Sie 05, 2013 2:35 pm
Popieram "walkę" o wznowienie. Jest to klasyczna pozycja, a obecnie trudno dostępna; myślę nawet, że młodsze pokolenia już jej nie znają. Nowe wydanie mogło by to zmienić.