Związek z tańcem: wciąż się kształcę
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 11:54 am
Dzięki balletlover
Ale chyba większe szanse na taniec w teatrze miałabym po Operze Krakowskiej co nie??? Myślicie, że przyjęliby mnie np. do 7 klasy w wieku 18 lat, żebym w 2 lata zrobiła dyplom? To chyba i tak musiałabym się indywidualnie dogadać, ale czy ktoś słyszał, żeby przyjmowali tak poza tradycyjnym wiekiem do klas?
Myślę że warto próbować Jeśli w OSB jest możliwość rekrutacji do starszych klas to myslę że w takiej szkole tym bardziej i na pewno są większe szanse na przyjęcie niż do starszej klasy OSB
_________________ "Great dancers aren't great because of their technique. They're great because of their passion."
Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 4:42 pm
O dziwo mimo, że poziom tancerzy w Krakowskiej Operze nie jest jakiś yyy najwyższy, to audycje maja dość wysoki poziom, ale faktycznie start z ich Studio Baletowego bedzie plusem
Trzymam kciuki
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!!
Związek z tańcem: Tancerz, miłośnik
Wysłany: Wto Maj 20, 2014 9:10 pm
Witajcie forumowicze:)
Niestety nie mam czasu tu często zaglądać, czy mogę prosić o wyjaśnienie co znaczy, ze dyplom ze Szkoły na Łąkowej jest"oszukany"?
Z tego co wiem Szkoła jest wpisana do ewidencji szkół i placówek artystycznych i jej ukończenie (zdanie dyplomu przed komisją) uprawnia do wykonywania zawodu tancerz- choreograf.
Czy ich występy wyglądają dla Was aż tak źle? tzn zakładając, ze jest to nie publiczna szkoła, a więc w przedstawieniu udział biorą wszyscy uczniowie, nie tylko np soliści.
Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
Wysłany: Sro Wrz 10, 2014 5:48 pm
ZuzaP, Formalnie dostajesz dyplom państwowy tancerz i choreograf.
Kropka.
W praktyce np Opery nie bardzo honorują ten dyplom, czyli uważają, że poziom tej prywatnej szkoły jest niezbyt wysoki (w stosunku do szkół państwowych). Ale dwie dziewczyny z ostatnich dwóch lat po ukończeniu tej szkoły tańczą zawodowo. Więcej szczegółów na PW.
Kropka.
Mitzi_Caspar, co roku sa koncerty kończące rok prezentujące wszystkie klasy.
Torin
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!!
Mitzi_Caspar [Usunięty]
Wysłany: Czw Wrz 11, 2014 11:42 pm
Wszystkie klasy pewnie tak, ale czy zajęcia dla dorosłych zaliczają się do klas...hm. A jednak ćwicząc chciałoby się to potem komuś pokazać
Hej! Piszę pracę magisterską dotyczącą wizerunku krakowskich szkół baletowych na przykładzie Krakowskiej Akademii Tańca. Bardzo zależy mi na odpowiedziach instruktorów i tancerzy. Z góry dziękuję za Waszą pomoc ! http://www.survio.com/survey/d/V6V8G3W1T7N5L8L2F