Wysłany: Nie Lut 11, 2007 12:10 pm Krakowska Akademia Tańca L'Art de la Danse
Wie ktoś może coś o owej "Akademii"? Może jest ktoś na forum z tejże akademi i może mi i innym przybliżyć kilka informacji o tej szkole?
Ile razy w tyg. są zajęcia?
ile kosztuje edukacja?
_________________ Where there is discord, may we bring harmony. Where there is error, may we bring truth. Where there is doubt, may we bring faith. And where there is despair, may we bring hope.
Ostatnio zmieniony przez Książe Benno Nie Lut 11, 2007 6:24 pm, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Where there is discord, may we bring harmony. Where there is error, may we bring truth. Where there is doubt, may we bring faith. And where there is despair, may we bring hope.
Ty Bajaderko chodzisz do dwóch szkół baletowych do OSB w Bytomiu i do SB w Krakowie???
EDIT:
Aha, to zmienia postać rzeczy.
Jakoś to sobie wyobrażałem
Ostatnio zmieniony przez Książe Benno Wto Lut 13, 2007 9:33 pm, w całości zmieniany 1 raz
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 11:50 pm
pozwolę sobie odpowiedzieć ZA SIEBIE
Chodzę do Bytomskiej OSB a w wolnych chwilach do SB na łąkowej. Można by powiedzieć iż do dwóch szkół, ale troszkę trzeba by było się posprzeczać bo oczywiście o wiele więcej czasu spędzam w OSB.
Związek z tańcem: nauczyciel baletu
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 12:48 pm
Bajaderka poprostu pała taką wielką miłością do nas i do naszej szkoły na łąkowej, że w wolnych chwilach nas odwiedza i cwiczy z nami :D:D
To super, ale co to wnosi do tematu?
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu...
Zajęcia odbywają się (przynajmniej w mojej grupie) 3 razy w tyg. - 2h, 1,5h, 2,5h - 6h (w tym 1 rytmiki, która już chyba wreszcie skończymy, a zamiast tego będzie charakterystyczny i 1h modern/jazz). Wpisowe kosztuje 150zł, miesiąc 163zł.
Związek z tańcem: Miłośnik baletu
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 12:34 pm
Heterochromia napisał/a:
A czy ta szkoła nie jest przypadkiem nastawiona bardziej na wpółczesny niż balet? Czy program tańca klasycznego nie jest pobieżny i podstawowy?
Może teraz coś zmieniło,bo na stronie internetowej pisze:zwiększona ilość zajęć z tańca klasycznego .Ale nie wiem bo nie chodzę tam,więc mogę nie mieć racji.
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 3:20 pm
Ale zwiększona ilość nie jest równoznaczna z poprawą poziomu:) Nie zapominajmy że to nie profesjonalna szkoła- a prawdą jest, że na swoich koncertach pokazują przede wszystkim taniec współczesny.
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Związek z tańcem: uczennica,miłośnik
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 5:10 pm
Bajaderko może i jesteśmy szkołą nastawioną na taniec współczesny, ale są również tacy nauczyciele którzy potrafią postawić tylko na taniec klasyczny co było widać na tegorocznej gali np. w walcu kwiatów.
Zresztą Bajaderko czy ty przypadkiem nie powinnaś bardziej wypowiadac się o łąkowej ?
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 8:21 pm
Ojoj, nie tak nerwowo:)
Nie było mnie w tym roku na gali, więc się nie wypowiadam
Ale mówię o tym co widziałam w poprzednich latach. A mianowicie, że na koncertach było b.mało tańca klasycznego a jak już był, to przede wszystkim w młodszych grupach.
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Związek z tańcem: uczeń, tancerz
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 7:51 pm
Iza zgadzam się z Tobą.e
Jeżeli chodzi o KAT to jakoś nie zauważyłam żebyśmy większy nacisk stawiali na współczesny niż klasyczny, może to zasługa osoby która mnie uczy aczkolwiek - taka jest moja opinia.
_________________ "Podczas każdego tańca, któremu oddajemy się z radością, umysł traci swoją zdolność kontroli, a ciałem zaczyna kierować serce"
podbijam pytanie kolezanki wyzej! moze ktos chodzil na indywidualne i moze cos powiedziesz na ten temat?? chcialabym sie zapisac wlasnie na takie zajecia.
Hej! Piszę pracę magisterską dotyczącą wizerunku krakowskich szkół baletowych na przykładzie Krakowskiej Akademii Tańca. Bardzo zależy mi na odpowiedziach instruktorów i tancerzy. Z góry dziękuję za Waszą pomoc ! http://www.survio.com/survey/d/V6V8G3W1T7N5L8L2F