Też o PBN - na stronie Instytutu Tańca. Na polskim bezrybiu publicystycznym ściera się dwóch doświadczonych praktyków. To jakby walka karnawału z postem, starego z nowym, błazeństwa z powagą, zgorzknienia z pasją, frywolności z odpowiedzialnością:
http://www.taniecpolska.pl/aktualnosci/show/2900
Warto przeczytać i wyrobić sobie zdanie. Mnie się udało: Niech żyje PBN na pohybel "życzliwym".
_________________ Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż... cokolwiek, i rzadko zawodzi.
Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
Wysłany: Sro Gru 09, 2015 6:00 pm
Co smutne - na wikipedi nie znajdziemy o nim ni słowa. A o podrzędnych śpiewakach już bez trudu...
To tak a propos tekstu.
Może ktoś uzupełni wikiedię o notkę choćby krótką ??
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!!
Czyli Emilia Sambor przeszła do następnej klasy. Strasznie jestem ciekawa jak zmienił się jej taniec od czasu, kiedy ostatnio ją widziałam. Jeżeli macie jakieś nagrania, artykuły, to udostępniajcie.
A na marginesie, to co jakiś czas odsłania się coraz większa szlachetność W. Dudka, który nie tylko ja wypatrzył, wspierał i na początku troche finansował, to oddawał jej wraz z zona weekendy na przygotowania. Godne to podkreślenia.
Ciekawa też jestem jak W.Dudek na Węgrzech się miewa?